Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη…

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΩΛ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΕΝΩΔΕΙΑ»

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 15:18

Η χθεσινή ήταν μια βραδιά που κανείς απ’ όσους βρέθηκαν στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ δεν ήθελε να ξημερώσει. Υπαίτιοι η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ μαζί με το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» και… παρέα με τους Τσιτσάνη, Χατζηχρήστο, Παπαϊωάννου, Βαμβακάρη και τον Μπαγιαντέρα, χάρισαν στους φιλόμουσους Λαρισαίους μία ξεχωριστή μουσική παράσταση με τον τίτλο «Ας μην ξημέρωνε ποτέ…».

Μία βραδιά μαγική, στους δρόμους των λαϊκών βάρδων, τους ρεμπέτες, που με τα τραγούδια τους, κατατρεγμένα και παρεξηγημένα πολλές φορές, τραγούδησαν τους πόθους, τους καημούς, τις προσδοκίες των Ελλήνων, και γέννησαν το γνήσιο λαϊκό τραγούδι. Μια βραδιά μεθυστική, στο «Μπαχτσέ τσιφλίκι», στην «Αραπιά», στης «Ζέας το λιμάνι» που «φυσάει ο μπάτης», παρέα με την «Αρχόντισσα» τη «Φραγκοσυριανή» και την «Αχάριστη».

Η ενορχήστρωση και χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών ήταν του Δημήτρη Καρβούνη ο οποίος διηύθυνε και τη συναυλία και του σπουδαίου Λαρισαίου συνθέτη Βασίλη Τενίδη, που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας.

Στην εξαιρετική μουσική βραδιά παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Νίκος Καλτσάς, ο πρώην νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός και πολύς κόσμος.

Gallery άρθρου