Διάλογος καλλιτεχνών με το Διαχρονικό Μουσείο

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΔΙΑΧΡΟΝΙΕΣ»

Δημοσίευση: 04 Νοε 2018 15:45

Για έναν εύρωστο και σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό ο οποίος μπορεί να συμπαρασύρει κάθε θεατή μίλησαν μέσα από τα έργα τους οι 51 Έλληνες εικαστικοί που συμμετείχαν στην περιοδική έκθεση «Διαχρονίες». Σήμερα Κυριακή ολοκληρώνεται η έκθεση που φιλοξενείται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας από τον περασμένο Μάιο. Με αφορμή την ολοκλήρωση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ημερίδα με εισηγήσεις των εικαστικών, των αρχαιολόγων αλλά και της επιμελήτριας της έκθεσης.


«Το κοινό μέσα από τις ξεναγήσεις φάνηκε πραγματικά ενθουσιασμένο, βλέποντας τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου και στη συνέχεια τα σύγχρονα έργα. Μπόρεσε να συνδέσει και έτσι να καταλάβει καλύτερα τη δομή του Μουσείου και τι σημαίνουν τα έργα για την περίοδο που δημιουργήθηκαν», ανέφερε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια για να προσθέσει ότι «σκοπός ήταν να υπομνηματιστεί η μόνιμη έκθεση με σύγχρονα σχόλια. Αυτό επετεύχθη και το κοινό ανταποκρίθηκε στον τρόπο που τα έχουμε εκθέσει».
Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού σε δηλώσεις της τόνισε ότι «καλλιτέχνες που δουλεύουν με διαφορετικά υλικά και διαφορετικό σκεπτικό ενώθηκαν συνομιλώντας με το Διαχρονικό Μουσείο και επαναλαμβάνοντας τη διαδρομή μέσα από δικές τους δημιουργίες που είναι ψηφιδωτά, κοσμήματα, εικόνες βυζαντινές, διατύπωσαν την πεποίθηση ότι υπάρχει μια τεχνογνωσία και αγάπη για όλα αυτά τα υλικά που έχουν διασωθεί μέσα στους αιώνες, παραμένοντας σύγχρονα», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «η προσπάθειά μας εδώ ήταν να έχουμε σύγχρονους καλλιτέχνες οι οποίοι δεν αντιγράφουν αρχαία ή νεότερα αντικείμενα. Πατούν όμως πάνω στη δική τους αισθητική και στις δικές τους επισημάνσεις, αποκαλύψεις, κατακτήσεις μιλούν για έναν εύρωστο και σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό ο οποίος μπορεί να συμπαρασύρει κάθε θεατή».  
Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης με σύντομες εισηγήσεις οι αρχαιολόγοι του Διαχρονικού Μουσείου: Γιώργος Τουφεξής, Αρχοντούλα Αναστασιάδου και οι εικαστικοί: Ρούλα Αντωνοπούλου, Άννυ Αρχιμανδρίτου, Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Μάρκος Καμπάνης, Παναγιώτης Μαρίνης, Γεωργία Μπλιάτσου, Έφη Σδούκου, Σοφία Τερζίδου, Πραξιτέλης Τζανουλίνος.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Νίκος Βατόπουλος. Ακολούθησε συζήτηση και ξενάγηση στην έκθεση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass