Ταξίδι στην Κούβα των χαμογελαστών ανθρώπων

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΛΟ ΤΑΧΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΪΝΗ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2018 16:02

Ένα ταξίδι στην Κούβα 60 χρόνια από την Επανάσταση, ένα ταξίδι με πολύ χρώμα, χαμόγελα, φωνές από διαδηλώσεις και ρυθμό από τη μουσική περιλαμβάνει η έκθεση φωτογραφίας των Κάρλο Τάχου και Στέφανου Αΐνη, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα παρουσία του Κουβανού πρόξενου στην Ελλάδα Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Η διευθύντρια του Ινστιτούτου, Χρύσα Βουλγαράκη, υποστήριξε ότι «μέσα από τις φωτογραφίες ταξιδεύουμε στην Κούβα», ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπέμπης στον χαιρετισμό του υποστήριξε ότι «η νέα γενιά δείχνει ότι μπορεί να τραβήξει μπροστά». Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, Πάνος Σάπκας, τόνισε ότι «στην Κούβα τίποτα δεν είναι σίγουρο αλλά όλα είναι πιθανά, αυτό κατάφεραν να απαθανατίσουν και οι δύο φωτογράφοι».

Ο Κουβανός πρόξενος ευχαρίστησε τους δύο νέους γιατί έδειξαν «την ανοιχτή αγκαλιά της Κούβας. Φωτογράφισαν το αίμα της χώρας», όπως είπε για να προσθέσει ότι πρόκειται για έναν λαό «που αγαπά την ελευθερία, την Ελλάδα, τη μόρφωση, τον πολιτισμό. Μάχεται και εξυψώνει τις αξίες».

Τους λόγους που έκαναν αυτό το ταξίδι αλλά και την έκθεση στη συνέχεια εξήγησε ο Κάρλο Τάχος υπογραμμίζοντας ότι «πήραμε την απόφαση να κάνουμε αυτή την έκθεση για να μεταφέρουμε τις στιγμές, τις εικόνες από την Κούβα όχι μόνο λόγω της ιδιαίτερης απαράμιλλης ομορφιάς αλλά και λόγω των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που βιώνει αυτή η χώρα».

Οι δύο φωτογράφοι από το ταξίδι τους διαπίστωσαν ότι ο Κουβανικός λαός είναι περήφανος, αγαπάει τη ζωή του, τον συνάνθρωπο και είναι πάντα με το χαμόγελο.  

Τα εγκαίνια τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί - Αλληλεγγύη με την Κούβα», εκπροσωπούμενος από την κ. Νατάσα Τερλεξή του εκδοτικού οίκου «Διεθνές Βήμα», η οποία παρουσίασε τη νέα έκδοση του βιβλίου με την ιστορική ομιλία του Φιντέλ Κάστρο «Η Ιστορία θα με δικαιώσει», και η κίνηση “Hasta la Victoria Siempre”, εκπροσωπούμενη από τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή κ. Σάββα Κωφίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass