Η τελετουργία του ελληνικού γάμου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 16:42

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης εκπροσωπεί την Ελλάδα και θα μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό και την παράδοσή της. Αυτή τη φορά αναχώρησε για τη Σαγκάη της Κίνας ώστε να παρουσιάσει την τελετουργία του ελληνικού γάμου στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολιτιστικού Φεστιβάλ Γάμου. Το όλον εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα της Κινεζικής κυβέρνησης και η πρόσκληση προς το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας μαρτυρά την παγκόσμια αναγνώριση του Λυκείου των Ελληνίδων που θα συμμετάσχει σε μια εκδήλωση κύρους.


Ακόμη πιο τιμητικό είναι αυτό που αναγράφεται στην πρόσκληση προς το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας «Έχοντας υπόψιν την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού του Λυκείου των Ελληνίδων, την αυθεντική σας γνώση και εμπειρία καθώς και τον πλούτο των παραδοσιακών σας ενδυμασιών, θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για μας να υποστηρίξετε αυτό το εγχείρημα».
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης με την εμπειρία που τον διακρίνει επιχειρεί το σενάριο του ελληνικού παραδοσιακού γάμου, το οποίο θα πρέπει να εμπεριέχει, όσο το δυνατόν, μια ολοκληρωμένη και ενδιαφέρουσα πρόταση, έτσι ώστε να είναι αφ’ ενός εντυπωσιακή, αφ’ ετέρου εύκολα κατανοητή από τους θεατές, τόσο τους Κινέζους όσο και τους πολίτες άλλων χωρών.
«Η καλλιτεχνική παρουσίαση του παραδοσιακού γάμου δεν είναι κατ’ αρχήν ζήτημα πρωτοτυπίας, αλλά υποταγής σε κάποιο προηγούμενο πρότυπο. Συγκεκριμένα είναι φορτισμένο με μνήμες -σταθερά σημαίνοντα- έχοντας τη δική τους υπόσταση και επιβάλλονται με τη δική τους τη “λογική” και τη δική τους “προσωπικότητα”. Πρόκειται για εθιμικές πράξεις, τελετουργίες, ιεροπραξίες, θέσφατα, τελετές, σύμβολα, μουσικές και χορούς που διαμόρφωσαν το πολιτιστικό είναι του παραδοσιακού γάμου και διαμέσου των αιώνων, έφτασαν μέχρι τις μέρες μας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1