«Το Aστρο της Βηθλεέμ»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 16:43

Με την ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Το Άστρο της Βηθλεέμ» υποδέχεται τις γιορτινές μέρες ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας “musicArte” και τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας. Η εκδήλωση - ομιλία στην οποία συμμετέχουν πάνω από εκατό συντελεστές θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιερή Μητρόπολη Ελασσόνας, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας «ο Αριστεύς» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας.


Για «Το Άστρο της Βηθλεέμ» θα μιλήσουν ο καθηγητής αστρονομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγγραφέας κ. Σταύρος Αυγολούπης και ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Παπανικολάου, ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Ελασσόνας, προσεγγίζοντας το θέμα επιστημονικά και θεολογικά αντίστοιχα.
Επίσης η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τα τμήματα μουσικής προπαιδείας και μουσικού νηπιαγωγείου υπό την επιμέλεια και διδασκαλία της μουσικοπαιδαγωγού - μουσικολόγου κ. Έφης Φαρμάκη, καθώς και από τα χορωδιακά τμήματα (προκαταρκτικό, παιδικό - νεανικό, μεικτό ενηλίκων) του συλλόγου, συνοδεία μικρού ορχηστρικού συνόλου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Θα ακολουθήσει παρατήρηση με τηλεσκόπια του έναστρου νυχτερινού ουρανού (σελήνη - αστέρας Σείριος που μοιάζει στις απεικονίσεις του άστρου της Βηθλεέμ) με τη βοήθεια του κ. Ιωάννη Χουϊνάβα -φυσικού, υπεύθυνου του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας- στον προαύλιο χώρο του πνευματικού κέντρου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1