«Ο πολιτισμός μετασχηματίζει τη Λάρισα»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 15:34

Ο πολιτισμός μετασχηματίζει την πόλη επισήμανε χθες κατά την κοπή την πρωτοχρονιάτικης πίτας του Θεσσαλικού Θεάτρου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Την εκδήλωση στην οποία παρόντες ήταν οι εργαζόμενοι, οι ηθοποιοί και συντελεστές της «Παιδικής Σκηνής» και «Κεντρικής Σκηνής», τα μέλη της Διοίκησης του Θεάτρου, παιδιά από το ΚΔΑΠ Ν. Σμύρνης, καθώς και παιδιά προσφύγων από το Πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» και που έγινε στη ζεστή ατμόσφαιρα του Θεάτρου του Μύλου άνοιξε η πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Βιβή Τσεκούρα.

Η κ. Τσεκούρα στον λόγο της ανάμεσα σε άλλα σημείωσε ότι «Προσωπικά κατά τη διάρκεια της μύησής μου στο μυστήριο και θαυμαστό κόσμο του θεάτρου είχα την τύχη να συναντήσω και να γνωρίσω καλύτερα κάποιους σημαντικούς θεατράνθρωπους που με τις γνώσεις τους πρόσθεσαν πολύ στη θεατρική μου παιδεία. Είμαι ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασα δίπλα σε ένα μύθο του θεάτρου, τον άνθρωπο που έφτασε το Θεσσαλικό στην κορυφή των θεατρικών δρώμενων. Τον άνθρωπο που εισέβαλε στο άβατο της Επιδαύρου. Ο Κώστας Τσιάνος είναι για το θέατρο μεγάλο Κεφάλαιο, για εμένα το παράδειγμα του ασίγαστου πάθους για δημιουργία. Θα ήθελα να απευθύνω τις ευχαριστίες μου στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα για τη χωρίς ανταγωνισμούς συμπόρευση. Όλοι μας δώσαμε από τον χρόνο μας, μοιραστήκαμε αγωνίες, αναλάβαμε με χαρά το τιμόνι του θεάτρου όταν και όσο χρειάστηκε χωρίς ποτέ κανείς να θέλει να επιβάλει τη γνώμη του. Έχει τελικά κάτι το μεταφυσικό το θέατρο: Ενώνει...». Ακολούθησε ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης που ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι «Η προσπάθειά μας για τη στήριξη του θεάτρου, σε όλα τα επίπεδα, ήταν σταθερή και με στόχο να πάμε ακόμη πιο ψηλά. Καταφέραμε να διαμορφωθούν στην πόλη εξαιρετικές συνέργειες με ομάδες ανθρώπων και συλλογικότητες, γιατί είναι βαθιά μας πίστη ότι δεν γίνεται με τη δουλειά του ενός, η συλλογικότητα είναι αυτή που μπορεί να προσδώσει την προοπτική ανόδου σε όλα τα επίπεδα, κι αυτό στον πολιτισμό της πόλης έχει γίνει. Οι πολιτιστικές υποδομές της πόλης, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Διαχρονικό Μουσείο, το Λαογραφικό, και η πορεία τους δίνει τη δυνατότητα η πόλη της Λάρισας να μην είναι απλά μια πόλη ίσως της αγροτικής οικονομίας και των υπηρεσιών, αλλά να καταγράφεται πια ως πόλη του πολιτισμού. Είναι μια τεράστια προσπάθεια που έγινε για την ανάδειξη όλων των πολιτιστικών υποδομών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν σ’ αυτή την κατεύθυνση και να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά!». Εν συνεχεία τον λόγο πήρε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κυριακή Σπανού που τόνισε ότι «Αισθάνομαι ότι έχω τη στήριξη όλων και για τα λάθη μου και για τις τυχόν αστοχίες, για αυτά που προχωράμε μπροστά, είμαι ευγνώμων γι’ αυτή τη στήριξη που είχα γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του.
Το θαυμαστό πράγμα που έχει το θέατρο προσπαθούμε να το προφυλάξουμε προσφέροντας ό,τι καλύτερο μπορούμε όλοι μαζί πιστεύοντας απόλυτα σ’ αυτό που λέει ο δήμαρχος ότι η Λάρισα είναι του πολιτισμού, έχει αφήσει ένα στίγμα και εξελίσσεται. Τη μοναδικότητα του Θεσσαλικού προσπαθώ κι εγώ να τη διατηρήσω και να την κάνω να ακτινοβολεί, γιατί μέσα απ’ αυτή ακτινοβολούν οι προσπάθειες όλων των ανθρώπων που έχουν περάσει από τον τόπο».
Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με το φλουρί να το κερδίζει ο ηθοποιός Δημήτρης Μαμιός.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Τάχος, οι αντιδήμαρχοι Παν. Σάπκας, Δημ. Δεληγιάννης, Παν. Νταής, Απ. Σουρλαντζής, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και αρκετός κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass