«Ψηφίδες Ιστορίας» και βραβεύσεις στον Τύρναβο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2019 16:08

Με επιτυχία έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου η παρουσίαση των πρακτικών των δύο ημερίδων «Ψηφίδες Ιστορίας» των διηγημάτων της Χαρίκλειας Καμβουκίδου».

Στην παρουσίαση των πρακτικών από τους κ. Τάσο Μάτο και Κώστα Κουλιό φάνηκε η αγάπη των πολιτών για την πόλη τους, που μέσα από τη διαδικασία αυτή μετέτρεψε τη ζωή της σε γλώσσα, σε λογοτεχνία και η «μικρή ιστορία των δικών μας ανθρώπων που βγήκε στην επιφάνεια θα γίνει ένα σημαντικό δείγμα της «μεγάλης ιστορίας».

Φάνηκε επίσης ότι η προφορική ιστορία που δίνει φωνή σε απλούς ανθρώπους δεν πρέπει να σταματήσει εδώ αλλά να συνεχιστεί με επόμενες ημερίδες «Ψηφίδων Ιστορίας».

Ο κ. Μιχάλης Λαφαζάνης κατάφερε να «γνωρίσει» καλά τη συγγραφέα Χαρίκλεια Καμβουκίδου και να μεταφέρει σε όλους τα επίκαιρα ακόμα και σήμερα μηνύματά της όπως η ισότητα των δύο φύλων και οι αγώνες για καλύτερη παιδεία και για μια καλύτερη ζωή.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στον Δήμο Δήμο Τυρνάβου δείγματα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 14 σχολικών μονάδων κάνοντας όλους να νιώσουν ότι οι Ψηφίδες Ιστορίας σίγουρα θα έχουν συνέχεια γιατί το επιθυμούν οι πολίτες του Δήμου Τυρνάβου.

Στην εκδήλωση ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον κ. Κώστα Σπανό για τις προσπάθειές του στην ανάδειξη και τη διατήρηση της Τοπικής Ιστορίας.

Τίμησε με έπαινο τον κ. Βασίλη Τσολάκη ως εκπρόσωπο του Ομίλου Θεσσαλικής Ιστορίας καθώς επίσης και τους φίλους των βιβλιοθηκών του Δήμου Τυρνάβου για την προσφορά τους .

Τα νηπιαγωγεία, 1ο και 4ο του Αμπελώνα και 5ο , 7ο του Τυρνάβου, κατέπληξαν με τις εργασίες τους και βραβεύτηκαν από τον δήμαρχο.

Τα Δημοτικά Σχολεία του Αμπελώνα και του Τυρνάβου μετά την παρουσίαση των προγραμμάτων τους βραβεύτηκαν από τον Δήμο και τους επαίνους έδωσε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποδεικνύοντας ότι ο Δήμος Τυρνάβου έχει πολλά να προσφέρει στον πολιτισμό και την ιστορία αυτής της πόλης και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τύρναβος θα γίνει γνωστός χιλιόμετρα μακριά από αυτή τη νέα γενιά μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τη βράβευση στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έκανε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass