Αφιέρωμα στους Νίκο και Κώστα Φιλιππίδη

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ.

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2019 16:06

 Η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας τιμώντας την μακρόχρονη προσφορά στην παραδοσιακή μουσική των Νίκου και Κώστα Φιλιππίδη οργανώνει τιμητική εκδήλωση σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 8.30 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ.

 Στο πρώτο μέρος της βραδιάς θα παρουσιαστούν τρία μουσικά σύνολα της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας: η Παιδική Χορωδία με τον Αποστόλη Κωσταβέλη στο κλαρίνο, προχωρημένοι μαθητές, και η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής που αποτελείται από τους καθηγητές και συνεργάτες της Σχολής: Μαρία Δεληγιάννη τραγούδι, Κώστας Δεδούσης κλαρίνο, Ρήγας Μακρόπουλος βιολί, Μανόλης Ντάλλας ακορντεόν, Κώστας Παπαδημητρίου λαούτο και Αποστόλης Μαυραντζάς κρουστά.

 Στο δεύτερο μέρος θα γίνει το αφιέρωμα στους Νίκο και Κώστα Φιλιππίδη, οι οποίοι πλαισιωμένοι με τους καταξιωμένους συνεργάτες τους: Λευκοθέα Φιλιππίδη τραγούδι, Κώστα Κίκιλη βιολί και Κώστα Μερετάκη κρουστά, θα μας ταξιδέψουν μουσικά, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

 Η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ιδρύθηκε το 1987. Είναι η πρώτη σχολή όπου η διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής πραγματοποιείται οργανωμένα βάσει ωρολογίου προγράμματος, με ειδικούς καθηγητές στις τάξεις τραγουδιού, οργάνων, και θεωρίας.

Κατά τη διάρκεια των 31 χρόνων, αρκετοί σπουδαστές της, αποφοιτήσαν αποκτώντας πτυχία και διπλώματα παραδοσιακού κλαρίνου, βιολιού, σαντουριού και λαούτου.

 Σκοπός της σχολής παραμένει η διατήρηση και διάδοση της αυθεντικής λαϊκής παραδοσιακής μουσικής στις νεότερες γενιές

 Η Παιδική Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής που ιδρύθηκε το 2017 και αποτελείται από παιδιά ηλικίας 8 με 12 χρονών συνεχίζει τη λειτουργία της και δέχεται καινούργια μέλη με ακρόαση.

Η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στεγάζεται στο νεοαποκτηθέν διώροφο πέτρινο κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο, στην οδό Σκαρλάτου Σούτσου 10.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass