Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζήτησαν «συνδέσμους» ήχου και εικόνας

Στην ατομική έκθεση του Κυρ. Κατζουράκη στην Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 15 Απρ 2019 15:16

Με πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» πραγματοποιήθηκε χθες η μουσική performance και η ανοιχτή ξενάγηση στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης του Κυριάκου Κατζουράκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσιγρα με τίτλο «Αναφορά στην Γκουέρνικα» στην κατάμεστη αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα.

Η ξενάγηση ξεκίνησε με μία μουσική performance από τους μουσικούς που απαρτίζουν το σχήμα ArcDuo, Χρήστο Παπαγεωργίου (βιολί) και Γιώργο Κωστούλη (κοντραμπάσο-φωνητικά) όπου αυτοσχεδίασαν ζωντανά, εξερευνώντας το προσωπικό, συλλογικό, συνειδητό-ασυνείδητο νόημα του εμβληματικού τρίπτυχου της έκθεσης ζωγραφικής «Αναφορά στην Γκουέρνικα» του Κυριάκου Κατζουράκη. Σε μια προσπάθεια αναζήτησης συνδεσμολογιών μεταξύ εικόνας και ήχου. Η ιδέα για αυτή τη διάδραση προέκυψε από μια συζήτηση μεταξύ Κυριάκου Κατζουράκη και Γιώργου Κωστούλη με σημείο εκκίνησης το συγκεκριμένο εικαστικό έργο.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Κατζουράκης ξενάγησε το φιλότεχνο κοινό στην έκθεσή του «Αναφορά στην Γκουέρνικα» αναλύοντας το εικαστικό του σύμπαν.

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» μέσα από το πρόγραμμα των δράσεων και εκδηλώσεών του επιτελεί τον βασικό σκοπό του που είναι η ηθική, υλική ενίσχυση και συμπαράσταση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα για την πραγματοποίηση των σκοπών της, καθώς και η διενέργεια πνευματικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων υπό την αιγίδα της Πινακοθήκης που προάγουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αλληλοϋποστήριξη των μελών του Συλλόγου.

Gallery άρθρου