Διήμερο πολιτισμού από τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών

ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ "ANIMUS"

Δημοσίευση: 16 Απρ 2019 16:02

«Δύο ημέρες γεμάτες εκδηλώσεις, συζητήσεις, τιμητικά αφιερώματα, παραστάσεις και συναυλίες, θα δώσουν την ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου να ταξιδέψουν, στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής κινηματογράφου» ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών κ. Ντίνος Κόκκινος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία παρόντες ήταν και οι αντιπρόεδροι Ι. Νταβέλης, Δ. Κρανιώτης, ο γενικός γραμματέας Θ. Ρετσιάνης, ο ταμίας Ελ. Λαβδάς, η έφορος Χ. Τσαγαλά, για το διήμερο πολιτισμού που διοργανώνει ο Σύνδεσμος και φέρει τον τίτλο «Μέρες Θεάτρου και Κινηματογράφου».

Στο διήμερο που αρχίζει αύριο Τετάρτη, θα βρεθούν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου και του κινηματογράφου για να μιλήσουν για την τέχνη τους, ενώ ο Σύνδεσμος θα τους βραβεύσει για την εν γένει προσφορά τους στον πολιτισμό. Αναλυτικά ο κ. Ντίνος Κόκκινος στη συνέντευξη ανέφερε ότι «Μέρες Θεάτρου και Κινηματογράφου είναι το διήμερο Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας και θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 17 και μεθαύριο Πέμπτη 18 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Αποκατάστασης ANIMUS (8ο χλμ. Λαρίσης και Τρικάλων). Δύο ημέρες γεμάτες εκδηλώσεις, συζητήσεις, τιμητικά αφιερώματα, παραστάσεις και συναυλίες, θα δώσουν την ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου να ταξιδέψουν, στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής κινηματογράφου.

 Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, με μια ιστορική διαδρομή πενήντα τεσσάρων ετών, συνεχίζει το πνευματικό του έργο, στις γκρίζες και άνυδρες εποχές της κρίσης, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κατ' εξοχήν πνευματική, φωτίζοντας δρόμους και μονοπάτια με αξιακή και πολιτισμική ταυτότητα και όχι υλική, όπως πολλοί εξακολουθούν να επιμένουν. Στις Μέρες Θεάτρου και Κινηματογράφου, πέρα από τις συζητήσεις και τις παραστάσεις, προβάλλονται και τιμώνται Έλληνες, με σπουδαίο έργο, διάσημοι στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα σχεδόν άγνωστοι και χωρίς την αντίστοιχη αναγνώριση.

Το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου, σχεδιάζει πολλές άλλες ανάλογου προσανατολισμού εκδηλώσεις.

Το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου είναι:

Τετάρτη 17 Απριλίου ώρα 7 μ.μ.

Α’ μέρος: Τιμητικό Αφιέρωμα:

Λάκης Κομνηνός, ηθοποιός. Ομιλία: Ελληνικός Κινηματογράφος και Ντοκιμαντέρ.

Βασίλης Πολυδούρης-Ο Παγκόσμιος Έλληνας συνθέτης. Ομιλητής: Ιωάννης Νταβέλης, διδάκτωρ Ιατρικής Παν. Θεσσαλίας, γαστρεντερολόγος, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας).

Αποσπάσματα από την τελευταία συναυλία του Βασίλη Πολυδούρη το 2007, στην Ισπανία.

Τζων Κασσαβέτης… ο Λαρισαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός του Hollywood. Ομιλητής: Βαγγέλης Κολώνας, ηθοποιός.

 Βράβευση του κ. Αθανάσιου Καρατόλια, επίτιμου προέδρου του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας.

Β’ Μέρος:

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων με γνωστά μουσικά θέματα από τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο (Ennio Morricone, Broadway κ.α)

Διευθύνει ο Γιώργος Μηνάς

Πέμπτη 18 Απριλίου ώρα 7 μ.μ.

Α’ μέρος :

«Μέρες Θεάτρου». Συζήτηση για το θέατρο.

Στρογγυλό τραπέζι που θα συμμετέχουν με ομιλίες τους οι:

Το Θεσσαλικό Θέατρο, Κυριακή Σπανού- καλλιτεχνική διευθύντρια Θεσσαλικού θεάτρου

Περί ανέμων και θεάτρων, Ανδρέας Στάικος- Θεατρικός Συγγραφέας

Λουσμένοι στο φως, Κερασία Σαμαρά- Ηθοποιός

Η εκδίκηση του καλού, Κωνσταντίνος Τζούμας- Ηθοποιός

Προλογίζει, ο ηθοποιός Βαγγέλης Κολώνας.

Βραβεύσεις

Β’ Μέρος:

«Άδεια ποδηλάτου», μουσικοθεατρική παράσταση με θέμα την μεταπολεμική Ελλάδα, ένα ταξίδι αναμνήσεων, μέσα από αυθεντικές αφηγήσεις απλών ανθρώπων, που αν και δεν γράφτηκαν στην ιστορία, έγραψαν οι ίδιοι την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας.

Ερμηνεύει η Κερασία Σαμαρά.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιώργος Κομπογιάννης.

Η είσοδος και για τις δύο ημέρες είναι ελεύθερη, αλλά θα πρέπει να δηλωθούν έγκαιρα θέσεις. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6945265876 κα Τσαγαλά και 6977-481778 κα Μπισίλκα (ώρες 10-14 και 18-21)». Στο τέλος ο κ. Κόκκινος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο διήμερο πολιτισμού, ιδιαίτερη μνεία έκανε στο Κέντρο Αποκατάστασης ANIMUS που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις, ενώ τέλος υποσχέθηκε ότι οι πολυσχιδείς δράσεις του Συνδέσμου θα συνεχιστούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass