Η Δημόσια Βιβλιοθήκη γιορτάζει το βιβλίο

ΤΗ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2019 15:15

H 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την Unesco ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, προς τιμήν δύο μεγάλων δημιουργών της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα (23/4/1616).
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό για το βιβλίο και θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης (η είσοδος στο αμφιθέατρο θα γίνει από την πάροδο Κούμα Μιχ. Χαδέλη).


Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» διοργανώνει κεντρική εκδήλωση στον χώρο της με θέμα: «Το Βιβλίο [και η σωτηρία της ψυχής]». Εισηγητής θα είναι ο Δημήτρης Δημηρούλης, καθηγητής στο Tμήμα Eπικοινωνίας Mέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
«Από όλα τα εργαλεία του ανθρώπου, το πιο εκπληκτικό είναι, χωρίς καμιά αμφιβολία, το βιβλίο. Τα άλλα είναι προεκτάσεις του κορμιού του. Το μικροσκόπιο και το τηλεσκόπιο είναι προεκτάσεις της όρασής του, το τηλέφωνο είναι προέκταση της φωνής του, έχουμε επίσης το αλέτρι και το σπαθί, προεκτάσεις του χεριού του. Το βιβλίο όμως είναι άλλο πράγμα: το βιβλίο είναι μια προέκταση της μνήμης του και της φαντασίας του». Με αφορμή τα λόγια αυτά του Χ. Λ. Μπόρχες θα επιχειρηθεί μια επίσκεψη στον κόσμο του βιβλίου από την αρχαιότητα έως σήμερα. Κυρίως όμως θα εξεταστεί η σημασία του για τον ανθρώπινο πολιτισμό και, κυρίως, η συμβολή του στη συγκρότηση της ανθρώπινης συνείδησης. Η περιδιάβαση αυτή θα κλείσει αναπόφευκτα με μια συζήτηση για το μέλλον του βιβλίου.
Ο Δημήτρης Δημηρούλης διδάσκει τέχνη του λόγου, ρητορική, εισαγωγή στη λογοτεχνία, ιστορία της λογοτεχνίας, θεωρία της λογοτεχνίας και ιστορία του βιβλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1