Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΖΕΣΤΕΝΙ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2019 16:00

Προκήρυξη Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών

για τον «Σχεδιασμό του Περιβάλλοντος Χώρου του Α΄ Αρχαίου

Θεάτρου στη Λάρισα», θα κατατεθεί σήμερα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, το οποίο θα συνεδριάσει στις 2.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της προκήρυξης, στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν επαγγελματίες αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου και αρχιτέκτονες αστικού σχεδιασμού από όλο τον κόσμο.

Ο διοργανωτής του διαγωνισμού, ο Δήμος Λαρισαίων, είναι υπεύθυνος για τη χρηματοδότησή του και την επίβλεψη όλων των θεμάτων του, ενώ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης (UIA), η οποία θα παρακολουθεί και θα επιβλέπει όλη την πορεία του. Θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες της UNESCOUIA περί αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών διαγωνισμών, εγκεκριμένους στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO.

Η περιοχή μελέτης του διαγωνισμού αφορά περίπου 42 εκτάρια (420.000 τ.μ.) και χωρίζεται σε 2 περιοχές:

1) Περιοχή 1: είναι ο περιβάλλων χώρος σε άμεση γειτνίαση με το Αρχαίο Θέατρο.

2) Περιοχή 2: είναι ο ευρύτερος περιβάλλων χώρος επιρροής του θεάτρου.

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να εγγραφούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (http://www.saata-competition.gr) το αργότερο έως τις 21 Ιουλίου 2019, πατώντας στο κουμπί «registration» και υποβάλλοντας έναν κωδικό πρόσβασης της επιλογής τους. Συμπληρώνουν το διαθέσιμο έντυπο και επισυνάπτουν την επαγγελματική τους άδεια.

Το συνολικό ποσό των βραβείων που θα απονεμηθεί στους μελετητές ανέρχεται στα 63.000,00 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΖΕΣΤΕΝΙ

Εξάλλου στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα θα κατατεθεί προς έγκριση και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της ΕΦΑ Λάρισας για τη διενέργεια αρχαιολογικών εργασιών και ερευνών του έργου «Αναστήλωση – Επανάχρηση του κτιρίου Μπεζεστένι», καθώς και το θέμα της διαμόρφωσης μνημειακού χώρου στον Λόφο του Μεζούρλου Λάρισας μετά από αίτημα της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass