Ιταλοί «ανταπέδωσαν» για το ’79

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΝΤΩΝΙΑΣ» ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 16:55
Ο δήμαρχος του Αβιάνο Illario de Marco Zompit τη στιγμή της αιμοδοσίας Ο δήμαρχος του Αβιάνο Illario de Marco Zompit τη στιγμή της αιμοδοσίας

Μνήμες του 1979 ξύπνησαν χθες το πρωί στη Λάρισα... Τότε που ένα τραγικό δυστύχημα είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Λάρισας, αλλά και μιας ιταλικής πόλης: αυτής του Αβιάνο. Ήταν 24 Μαΐου 1979 όταν το λεωφορείο που μεταφέρει τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος «Federico Angelica», που ταξίδευαν στη χώρα μας προκειμένου να μετάσχουν σε χορευτικές εμφανίσεις σε φεστιβάλ στην Κρήτη βγαίνει πολύ αριστερά επιχειρώντας διπλή προσπέραση φορτηγών.

Το λεωφορείο συνεχίζει την πορεία του στις δύο ρόδες φεύγοντας από την άσφαλτο και ακολουθώντας τρελή πορεία στα χωράφια αναποδογυρίζει. Επικρατεί πανικός. Επτά άτομα χάνουν επί τόπου τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες φθάνουν τους 20. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η 19χρονη χορεύτρια Lorella Fabris. Στη Λάρισα σημαίνει συναγερμός, η κινητοποίηση είναι τεράστια, με τους Λαρισαίους να βοηθούν όπως μπορούν: Προσφέροντας από εθελοντική εργασία στο ΓΝΛ όπου μεταφέρθηκαν νεκροί και τραυματίες έως και δίνοντας αίμα για τις τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν. Γιατρός τότε στο Γενικό Νοσοκομείο ο Νίκος Κοντογιάννης αλλά και πρόεδρος του Συλλόγου Σαμαριναίων ενεργοποιεί το δίκτυο των Σαμαριναίων που προσφέρει σημαντική βοήθεια στους Ιταλούς από το Αβιάνο. Χθες οι Ιταλοί που αυτές τις μέρες είναι στη Λάρισα στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Αστέριος Καντώνιας» «ανταπέδωσαν» την προ σαράντα ετών θεάρεστη αυτή πράξη των Λαρισαίων προσφέροντας κι αυτοί το αίμα τους για να συνεισφέρουν στις τεράστιες ανάγκες της χώρας μας σε μονάδες αίματος. Στο συνεργείο αιμοληψίας που είχε στηθεί στην Κεντρική πλατεία αίμα πρόσφεραν και Σαμαριναίοι αλλά και Λαρισαίοι που περνούσαν από το σημείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass