Τις «Λαζαρίνες» αναβίωσαν οι Θεσσαλοί Αθηνών

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 15:17
Τα παιδιά του Συλλόγου «Ρήγας Φεραίος» επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού Τα παιδιά του Συλλόγου «Ρήγας Φεραίος» επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού

Τις «Λαζαρίνες», ένα παμπάλαιο έθιμο, αναβίωσε το προηγούμενο Σάββατο ο Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ο Ρήγας Φεραίος». Σε ανακοίνωση του Συλλόγου για τη δράση του αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αν είναι κάτι που δημιουργείται απ’ την αναβίωση των εθίμων -που πολλοί από μας γινόμαστε μάρτυρες- και που πραγματοποιούνται στις κατά τόπους περιοχές της χώρας μας είναι κυρίως τα συναισθήματα που δημιουργούνται από αυτά.

Το κυριότερο είναι η γοητεία που απορρέει από το τελετουργικό, την παραστατικότητα και τη θεαματικότητα των εθίμων αυτών. Αυτή την ατμόσφαιρα θελήσαμε να δημιουργήσουμε κι εμείς με την αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής (Χασιάς) και στη συνέχεια στα μαγαζιά της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής. Με αρχηγούς αποστολής τους: Πρόεδρο, Κωνσταντίνο Νταρζάνο, αντιπρόεδρο Μαρούλα Παναγιωτοπούλου, υπεύθυνη Χορευτικών Τμημάτων Βανέσα Ρούντου, ταμία Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου, μέλη του Συλλόγου και φυσικά τα παιδιά του μικρού μας χορευτικού τμήματος με συνοδεία τους γονείς τους, τραγουδήσαμε τον «Λάζαρο» στον δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής κ. Ελένη Λιάκου. Με τα καλαθάκια ανά χείρας και προστάτες τους «σκυλόμαγκες», τα παιδιά βίωσαν για ακόμα μία χρονιά το πόσο σημαντικό είναι να παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους έθιμα…».
Την επιμέλεια του εθίμου ανέλαβε η κ. Άννα Κούβαρη, δασκάλα του μικρού μας χορευτικού» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1