«Περί αθυρμάτων ο λόγος ΙΙ» του Μιχαήλ Βακαλούλη

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2019 16:10

Εγκαινιάζεται αύριο Σάββατο 4 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Λαρισαίου εικαστικού Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) «Περί αθυρμάτων ο λόγος ΙΙ» στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 57). Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τη νέα του θεματική ενότητα επηρεασμένος από μαρτυρίες παλαιών παιχνιδιών.

 Η κ. Ειρήνη Κουτσούδη πρόεδρος του Μουσείου αναφέρει στο προλογικό σημείωμα του καλαίσθητου επετειακού τεύχους: Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με πολλή χαρά παρουσιάζει την έκθεση του πολυβραβευμένου εικαστικού κυρίου Μιχαήλ Βακαλούλη, με τίτλο "Περί αθυρμάτων λόγος II". Η έκθεση φιλοξενείται στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, στους οποίους στεγάζεται το μουσείο. Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και ταυτόχρονα, ένας πολιτιστικός φορέας, που ιδρύθηκε στην πόλη μας το 1997, με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά γνώσεις, εμπειρίες αλλά και επαφή με την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας. Το θέμα, το οποίο παρουσιάζει ο καλλιτέχνης μέσα από τους πίνακες του, έχει όχι μόνο γνωστικό, αλλά και παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Ο κ. Γιάννης Χριστάκης, ιστορικός Τέχνης, μουσειολόγος- εικαστικός αναφέρει στο τεύχος τα εξής: Στιγμές που είναι συνδεδεμένες με ανεμελιά, φίλους και παιχνίδια κάποιο καλοκαιρινό σούρουπο σε μια αυλή που ευωδιάζει το αγιόκλημα και μοσχοβολά η καρδιά μας. Λόγια του εικαστικού Μιχαήλ Βακαλούλη (vakas), λόγια αυθόρμητα, που ταυτίζονται με την παιδική μας ηλικία, τις ατέλειωτες στιγμές παιχνιδιού, μνήμες που μας δημιουργούν ευχάριστες εικόνες χαράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1