Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ο Τόπος και οι Άνθρωποι» της Ραψάνης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ 3ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2019 16:04

Ένα μέρος του πολυσχιδούς έργου τού Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Εκεί σε μια γεμάτη αίθουσα παρουσιάστηκαν τα Πρακτικά του 3ου Ιστορικού Συνεδρίου «Ο Τόπος και οι Άνθρωποι», το οποίο διεξήχθη στη Ραψάνη τον Ιούλιο του 2018. Όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση το 3ο Ιστορικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε γιατί στους βασικούς στόχους των δραστηριοτήτων του και του πολύπλευρου έργου του Συλλόγου είναι η διερεύνηση της ιστορίας, του πολιτισμού, των εθίμων, της παράδοσης, των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που καθόρισαν την πορεία της Ραψάνης στον χρόνο.

Στο 3ο Ιστορικό Συνέδριο δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη μελέτη των γραπτών πηγών, αλλά και στη λεπτομερή και προσεκτική καταγραφή των προφορικών πηγών, στην παρουσίαση εθίμων και λαογραφικών στοιχείων του τόπου, αλλά και στο έργο και την προσφορά φορέων και συλλόγων στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα της Ραψάνης, όπως ο "Ξενώνας Ραψάνης" του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ενώ τα Πρακτικά παρουσίασαν η αρχαιολόγος Αρχοντούλα Αναστασιάδου, ο γραμματέας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας Κώστας Θεοδωρόπουλος και ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χρήστος Ντάμπλιας.

Gallery άρθρου