Συνέχεια των παραστάσεων για τη «Ρώμη των διωγμών»

Θερμό χειροκρότημα στη «Φαβιόλα» της Ερασιτεχνικής Σκηνής του Αγίου Αχιλλίου

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 16:00

Αρκετός κόσμος τίμησε τη χθεσινοβραδινή πρεμιέρα της παράστασης «Στη Ρώμη των διωγμών» («Η Φαβιόλα»), που ανεβάζει η ερασιτεχνική σκηνή Αγίου Αχιλλίου στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Το έργο είναι διασκευή του μυθιστορήματος «Η Φαβιόλα» του Ιρλανδού καρδινάλιου Κάρολου Βάισμαν, και διαδραματίζεται στην ειδωλολατρική ακόμη Ρώμη το 305 μ.Χ. στα χρόνια του μεγάλου διωγμού του Διοκλητιανού κατά των Χριστιανών. Συγκεκριμένα αφορά στην κοσμική ζωή της πλούσιας επιφανούς Ρωμαίας Φαβιόλας και τη σταδιακή μεταστροφή της στον χριστιανισμό, χάρη στην αυτοθυσία και η αποκάλυψη των μυστικών της νέας θρησκείας από τη χριστιανή υπηρέτριά της και τη δημόσια ομολογία πίστης της πατρικίας Ρωμαίας εξαδέλφης της, την ώρα που οι ειδωλολάτρες - Ρωμαίοι και μη - συναγωνίζονται σε μηχανορραφίες και ανυπόστατες καταγγελίες κατά των χριστιανών.

Το έργο ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ιωάννη Τσιάτσιου, σκηνικά του Γιάννη Γεωργιάδη, μουσική του Γιώργου Αλεξόπουλου, ενδυματολογική επιμέλεια και φροντιστήριο της Ελίνας Μιχμίζου, ενώ αφίσα και πρόγραμμα είναι επιμέλεια του Γιάννη Χλόπτσιου, η φωτογραφία του Φώτη Νάτσιουλη, οι κομμώσεις της Πελαγίας Δολμέ και το μακιγιάζ της Νίκης Ντισλή.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Δήμητρα Δρομπίλα, Χρυσούλα Ζαγκότη, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Κατερίνα Κούκου, Στέλιος Κούκος, Αναστασία Μπουχώρη, Κωνσταντίνος Νικολακόυλης, Ιωάννης Τσιάτσιος, Αννα Τσιτσιρίκα και Ελένη Φούκου.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν από 16 έως 19 Μαϊου στον ίδιο χώρο.

Η ερασιτεχνική θεατρική σκηνή Αγίου Αχιλλίου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει κατ’ αρχήν τον εφημέριο του Αγίου Αχιλλίου, π. Ραφαήλ Ευαγγέλου που είναι ο εμπνευστής και ο δημιουργός του σχήματος, τον Δήμο Λαρισαίων για την παραχώρηση της αίθουσας προβών, τη σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον πρόεδρό της κ. Δαούλα και τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Νάστα για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου και φυσικά το Θεσσαλικό Θέατρο και την πρόεδρό του κ. Σπανού για τον δανεισμό των περισσότερων κοστουμιών του έργου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass