Φυτώριο παραγωγής ανθρώπων του πολιτισμού

*Το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Πινακοθήκης *Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση των μαθητών

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 16:04

Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς αντάμωσαν χθες στο ετήσιο ραντεβού τους στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου εγκαινιάστηκε η έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής των μαθητών του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Πινακοθήκης με τίτλο «Τα χρώματα σε νέες περιπέτειες».

Τα παιδιά εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, της αντιπροέδρου της Πινακοθήκης και αντιδημάρχου Άννυς Ψάρρα-Περήφανου, των γονιών και των δασκάλων τους. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ελεύθερου Εργαστηρίου, τονίζοντας ότι είναι στην ουσία, φυτώριο παραγωγής ανθρώπων του πολιτισμού για την πόλη μας. Ακόμη σημείωσε: «φέτος τα εργαστήριά μας κλείνουν 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στην πόλη μας. Περισσότεροι από 400 μαθητές παρακολουθούν κάθε χρόνο τα μαθήματα του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Πινακοθήκης. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του κλίματος εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα στο Εργαστήρι τους μαθητές, τους γονείς, αλλά και μιας αναγνώρισης του σπουδαίου έργου που συντελείται στις τάξεις του. Νιώθουμε περηφάνια για αυτά τα νέα παιδιά που επιλέγουν να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά, χωρίς ωστόσο να είναι αποκομμένα από τη σύγχρονη πραγματικότητα. Τα εργαστήρια της Πινακοθήκης είναι ένα φυτώριο παραγωγής ανθρώπων του πολιτισμού για την πόλη μας. Είναι τα παιδιά που θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν την εικόνα του πολιτισμού για το αύριο πόλης μας.

Στο σπουδαίο έργο που παράγεται καθημερινά, συμβάλλει το εξειδικευμένο προσωπικό, οι καθηγητές των Εργαστηρίων, όλοι απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών. Είναι οι άνθρωποι που με ευθύνη, αγάπη για την τέχνη και το παιδί, δίνουν τις γνώσεις τους στους μαθητές. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την εξαιρετική δουλειά τους και για το υψηλό επίπεδο γνώσεων που μεταδίδουν στα παιδιά μας».

Η κ. Άννυ Ψάρρα-Περήφανου συγκινημένη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο, τους καθηγητές και το προσωπικό της Πινακοθήκης για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, καθώς με τη χθεσινή εκδήλωση ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη θητεία της και ευχήθηκε στα παιδιά του Ελεύθερου Εργαστηρίου να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους δεσμούς τους με την τέχνη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν προς την κ. Μαρίνα Παπουτσή, υπεύθυνη των εργαστηρίων για την αφοσίωσή της στον συντονισμό και την οργάνωση των εργαστηρίων. Ακόμη ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη διάκριση της μαθήτριας του Εργαστηρίου, Μπαμπουκλή Δέσποινα, που κατέκτησε το Α' Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με το έργο της «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι». Να σημειωθεί ότι η έκθεση φιλοξενεί 300 ατομικά έργα μαθητών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass