«Το Σήμερα του Χτες: Τοπογραφία της Αντίστασης»

Εκθεση φωτογραφίας με έργα του Δημήτρη Πάλλη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 16:12

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας τα τελευταία χρόνια έχει επωμιστεί τον ρόλο του θεματοφύλακα των δύσκολων ιστορικών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή τα χρόνια της Κατοχής. Φέτος, συμμετέχει για πρώτη φορά στον εορτασμό της διεθνούς ημέρας των μουσείων με την έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Πάλλη με τίτλο «Το Σήμερα του Χτες: Τοπογραφία της Αντίστασης».

Με αφορμή το φετινό θέμα του ICOM για την παγκόσμια ημέρα μουσείων «Μουσεία κόμβοι πολιτισμού, Το Μέλλον της Παράδοσης», τα έργα του Δημήτρη Πάλλη εκτίθενται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας και διαλέγονται με εκθέματα της συλλογής του μουσείου, μεταφέροντας στο Σήμερα, τη βαρύτητα της αύρας των ιστορικών γεγονότων της Αντίστασης.

Ο Δημήτρης Πάλλης εξορμώντας σε τόπους όπου συνέβησαν τα γεγονότα της Αντίστασης, αποτυπώνει με το φακό του την αλλαγή αλλά και τη διαχρονικότητα. Κτίρια που διατηρήθηκαν και κτίρια ερειπωμένα, τοποθεσίες μαχών και τοποθεσίες βασανιστηρίων και αντιποίνων, όλα απορροφημένα από το παρόν, αναδεικνύουν στις φωτογραφίες την ιστορική αχλή που τους σηματοδοτεί όλα αυτά τα χρόνια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο Τρίτη στις 8μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Αυγούστου. Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας βρίσκεται στην Ιουστινιανού 42, στον αύλειο χώρο του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου Λάρισας, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1