«Οι Δούλες» από την «Αυλαία»

Από αύριο έως και την Πέμπτη 16 Μαΐου

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 16:14

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Λάρισας «Αυλαία» θα επαναλάβει την παράσταση του εμβληματικού θεατρικού έργου του Ζαν Ζενέ «Οι Δούλες», στο Stage-Λάρισας στις 14, 15 και 16 Μαϊου.

Tο κορυφαίο θεατρικό έργο του Ζαν Ζενέ σηματοδοτεί την έναρξη του Θεάτρου του Παραλόγου και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου. Το καταραμένο παιδί της γαλλικής δραματουργίας Ζαν Ζενέ , κατάφερε τελικά να γίνει αποδεκτό στο ευρύ κοινό, μέσω του έργου του «Οι δούλες» «Les Bonnes», του οποίου η ακριβής μετάφραση στα ελληνικά είναι οι Υπηρέτριες αλλά και οι Καλές.

Ο Οδυσσέας Ελύτης στην πρώτη παρουσίαση του έργου στην Ελλάδα στο Θέατρο Τέχνης, το μετέφρασε με τον όρο «Οι Δούλες» και έκτοτε στις αμέτρητες φορές που το έργο έχει παρασταθεί στη χώρα μας, ο όρος διατηρήθηκε από όλους τους μεταφραστές που το άγγιξαν.

 Ερμηνεύουν οι: Χριστίνα Χαρχαρίδη (Κλερ), Θεοδώρα Τσακνάκη (Σολάνζ), Αγάπη Κολοβού (Κυρία). Συμμετοχή: Ειρήνη Ηλιοπούλου, φωτισμοί: Πέτρος Θώδος, φωτογραφίες Μαργαρίτα Κοτρώτσιου. Σκηνοθεσία: ομάδα «Αυλαία». Μετάφραση: Οδυσσέας Ελύτης. Η παράσταση ανεβαίνει με την ευγενική υποστήριξη της «Γενικής Κλινικής Ευτύχιος Γ. Πατσίδης»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1