«Παράλληλη αφήγηση» στη Δημοτική Πινακοθήκη

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΩΡΕΩΝ - ΑΓΟΡΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 15:37
«Ελιά». Εργο του Κωνσταντίνου Ράμμου (ακρυλικό σε καμβά) «Ελιά». Εργο του Κωνσταντίνου Ράμμου (ακρυλικό σε καμβά)

Το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Παράλληλη Αφήγηση. Η Μνήμη, η παράδοση και το Ανθρώπινο Αποτύπωμα στη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα».
Η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (ICOM) 2019 με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». Η συλλογή Δωρεών - Αγορών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, ιστορικά προηγείται αυτής του συλλέκτη-δωρητή της. Άρχισε να συστήνεται με την πρώιμη εκθεσιακή δραστηριότητα του Δήμου Λαρισαίων.

Τα 210 έργα, τόσο από αγορές όσο και από δωρεές καλλιτεχνών αποτέλεσαν τη βάση ανάπτυξης αυτής της δεύτερης παράλληλης σημαντικής Συλλογής, η οποία σήμερα απαριθμεί πάνω από 800 έργα. Μια μεγάλη σε αριθμό έργων Συλλογή από αγορές-δωρεές αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης. Τα τελευταία δε χρόνια, η έντονη εικαστική δραστηριότητα και οι παράλληλες εκδηλώσεις λειτούργησαν ως κίνητρο για την αλματώδη αύξηση νέων δωρεών. Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη των έργων αυτής της Συλλογής που βρίσκονται στα ντεπό της. Προηγήθηκαν οι εκθέσεις «Αποκτήματα 1» και «Αποκτήματα 2», καθώς και η έκθεση με έργα του Εικαστικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας, που είναι πλέον περιουσία της Πινακοθήκης.
Η έκθεση με τίτλο «Παράλληλη Αφήγηση», αναδεικνύει τα έργα της συλλογής που προέρχονται από αγορές-δωρεές και δημιουργεί ένα γόνιμο διάλογο με αυτά της επανασχεδιασμένης μόνιμης συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα με τίτλο «Επανασύνδεση». Η παρούσα έκθεση καταδεικνύει τον πλούτο της συλλογής της Πινακοθήκης, περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής Ελλήνων καλλιτεχνών και αναπτύσσεται σε τρεις ενότητες: τη Μνήμη, την Παράδοση και το Ανθρώπινο Αποτύπωμα.
* Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου. Θα συμμετέχουν οι μουσικοί, Νίκος Έξαρχος, Σπύρος Καβαλλιεράτος και οι τραγουδιστές -μουσικοί Μαριάννα Ζάχου και Αλέξανδρος Τσιωνάς.
Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου - 30 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass