Γνωριμία με μνημεία της Ευρώπης

ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 16:11

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Artfools» και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, στις αίθουσες του Γαλλικού Ινστιτούτου, τη δράση «Γνωριμία με μνημεία της Ευρώπης», με ελεύθερη είσοδο (τηλέφωνο κρατήσεων: 2410-287.508, για ομάδες μαθητών 10:30 π.μ. – 11:30 και 11:30 – 12:30 μ.μ.).

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας να έρθουν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωρίζοντας μερικά από τα ιστορικά και μοναδικά μνημεία της Ευρώπης. Οι μαθητές θα γνωρίσουν τα μνημεία βλέποντας φωτογραφίες και μαθαίνοντας πληροφορίες γι’ αυτά. Θα ενημερωθούν για τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, το Μουσείο του Λούβρου στη Γαλλία, το Κολοσσαίο στην Ιταλία, την Πύλη του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, τον Παρθενώνα στην Ελλάδα κ.ά.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα «ταξιδέψουν» με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ στις γαλλόφωνες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) για να γνωρίσουν την κουλτούρα τους. Στο τέλος όλα τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους αναμνηστικά δωράκια (διαβατήρια της Ευρώπης, βιβλία, φυλλάδιο, Cd).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 9-7
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1