Μαθητές γνωρίζουν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2019 15:07

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο των «Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης» ξεκίνησε έναν κύκλο ξεναγήσεων και βιωματικών δράσεων των μαθητών του στον χώρο του Μουσείου.
 Ο πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου «Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης» κ. Ιωάννης Μπέφας και η υπεύθυνη του Μουσείου κ. Άννα Ιακωβίδου μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία του μουσείου και τα εκθέματα που φιλοξενεί στη μόνιμη έκθεσή του.


Τα παιδιά μπόρεσαν να δημιουργήσουν στο μυαλό τους τις εικόνες του χώρου, των προσώπων και των εκθεμάτων του μουσείου, να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητα και τη σημασία αυτού του μουσείου, απαραίτητη προϋπόθεση, για να μπουν στο ρόλο της βιωματικής δράσης. Στη συνέχεια επιλέχτηκε ένα βιβλίο από τη μόνιμη συλλογή του μουσείου με θέμα: «Ανέκδοτες Ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στη Θεσσαλία» της Εταιρείας Συλλογής Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Ν. Λάρισας 1940-1974. Τα παιδιά με τεχνικές βιωματικής εκπαίδευσης (ρόλος στον τοίχο, το βιογραφικό, ανακριτική καρέκλα και διάδρομος συνείδησης) σκιαγράφησαν την προσωπικότητα του Γιάννη Παπαγαρυφάλλου, ένα από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του ΕΑΜ Λάρισας που εκτελέστηκε στο Μεζούρλο. Δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να δουν την έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Πάλλη: «Το Σήμερα του Χθες, Τοπογραφία της Αντίστασης» που φιλοξενεί το Μουσείο και να συνδέσουν τον ήρωα με την φωτογραφική αντιστασιακή τοπογραφία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass