Αθηνολαρισαϊκή σύμπραξη τέχνης...

ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2019 15:19

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Ρήγας Φεραίος» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η μουσικοποιητική βραδιά «Με τη γραφίδα των ποιητών», που οργανώθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λάρισας, τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας.
Οι ποιητές απήγγειλαν ποιήματα που μιλούσαν για τον έρωτα, την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη ζωή και τον θάνατο, τη μοναξιά και την ελπίδα.

Συγκεκριμένα ποιήματα απήγγειλαν οι ποιητές: Βάσω Αδαμοπούλου, Μαρία Αράπκουλε, Αγαθή Αρβανιτάκη, Μάνια Βλαχογιάννη, Άννυ Γιαβασιάν, Αργύρης Γιουρούκης, Καίτη Καγκαράκη, Νίκος Κακαδιάρης, Αικατερίνη Κωστάκη, Χρύσα Μαστοροδήμου, Σοφία Μεγαλοοικονόμου, Κωνσταντίνος Νάστος, Πάνος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Τσιώνης και Αντώνης Φιλιππαίος, σε ένα τρυφερό και αισθαντικό «πάντρεμα», με αγαπημένες μελωδίες της διεθνούς και ελληνικής μουσικής σκηνής, που παρουσίασε ο καθηγητής μουσικής – πιανίστας Μιχάλης Παπαγεωργίου.
Τον συντονισμό και την παρουσίαση του προγράμματος είχε η θεατρική συγγραφέας – ηθοποιός, Κατερίνα Χατζημαρκάκη, ενώ στο τέλος η βραδιά έκλεισε με την απονομή επαίνων κι ενθυμίων στους λογοτέχνες, που με τη συμμετοχή τους αποτέλεσαν την «ψυχή» της εκδήλωσης.
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος Νίνα Διακοβασίλη, μίλησε για την αγάπη και την πηγαία διάθεση των συμμετεχόντων και του κοινού, για τη γραφή και τον πολιτισμό.
Η εικαστικός - συγγραφέας Άννυ Γιαβασιάν, πολιτιστική εκπρόσωπος του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. στη Λάρισα και μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, ως η εμπνευστής της δράσης που ξεκίνησε πέρυσι από την όμορφη πόλη του θεσσαλικού κάμπου, μίλησε για τη σημασία της ποιητικής συνάντησης αναγνωρισμένων Θεσσαλών και Αθηναίων ποιητών. Επίσης διάβασε το χαιρετισμό του Ντίνου Κόκκινου, προέδρου του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, ο οποίος για λόγους υγείας δεν κατάφερε να παραστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1