Συνεχίζεται η «Διεπαφή»…

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2019 16:06

Συνεχίζεται η εικαστική έκθεση των Μαρίας Ζησοπούλου και Δήμητρας Οικονόμου με τίτλο ΔΙΕΠΑΦΗ στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο - αίθουσα Τεχνών/Τάκη Τλούπα, μέχρι 30 Μαΐου.

Η ΔΙΕΠΑΦΗ ορίζεται το κοινό σύνορο επικοινωνίας μεταξύ δύο λειτουργικών μονάδων που διαθέτει καθοριστικά χαρακτηριστικά σχετικά με τη λειτουργία τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία - το σημείο όπου δύο συστήματα συναντιούνται και αλληλοεπιδρούν. Η επιμελήτρια της έκθεσης Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου σημειώνει: «Η Μαρία Ζησοπούλου και η Δήμητρα Οικονόμου παρουσιάζουν χαρακτηριστικά έργα της πρόσφατης δουλειάς τους. Η εξατομικευμένη εικαστική τους γραφή και θέαση αλληλοεπιδρά και αυτοθεσμίζεται δημιουργώντας ένα νέο εικαστικό σύστημα που έχει ως κεντρικό άξονα την αλληλενέργεια με τον θεατή. Έχοντας και οι δύο αναφορές από την γεωμετρική αφαίρεση, επανακαθορίζουν το μέσο χρησιμοποιώντας αφαιρετικές ποιότητες και υπογραμμίζουν την ανωτερότητα του καθαρού συναισθήματος στην απεικόνιση και στην σύνθεση. Βασίζονται, αν και με διαφορετικά χρωματικά μέσα, κάτι το οποίο δημιουργεί μία γόνιμη αντίστιξη, στην έκφραση η οποία έχει ως σκοπό να απεικονίσει το αφηρημένο και το υποκειμενικό μέσω της ζωγραφικής. Απορρίπτουν την ιδέα ότι πρέπει να υπάρχει κάτι για να ζωγραφίσουν και επαναεπιβεβαιώνουν ότι η ζωγραφική είναι κάτι υπάρχον. Απλώς συμβαίνει. Το έντονο ενδιαφέρον της Μαρίας Ζησοπούλου για την καθαρότητα της φόρμας μέσω της γεωμετρίας και τη χρήση του αρχέτυπου λευκού-μαύρου καταδεικνύεται χαρακτηριστικά στα έργα της έκθεσης. Ενώ η Δήμητρα Οικονόμου δομεί μία τολμηρή αρχιτεκτονική χρωματικών αντιθέσεων που δημιουργεί όχι μόνο μία ευταξία αλλά και αμφισβητεί τα όρια».

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass