«Οι φίλοι του Ζήση μιλούν για τον Ζήση»

Το επόμενο Σάββατο από το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής στην Ελάτεια

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2019 16:14

Το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 8.30 το απόγευμα, το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής, της Οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια της Λάρισας, οργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στον Ζήση Παπαδημητρίου και στα αγωνιώδη οράματα που είχε για την πολιτιστική ανάπτυξη της γενέτειράς του, των Γόννων, αλλά και την ανάδειξη του πολυσήμαντου διαχρονικού ρόλου της ευρύτερης περιοχής της κοιλάδας των Τεμπών.

Στενοί φίλοι του θα μιλήσουν από καρδιάς για τον πολύπλευρο χαρακτήρα του και τις δράσεις του καταθέτοντας τις εμπειρίες τους από την κοινή τους διαδρομή. Πεντάλεπτες παρεμβάσεις θα κάνουν : η Δώρα Αυγέρη, ο Δημήτρης Γουγουλιάς, ο Θάνος Καρώνης, ο Παύλος Νεράντζης και ο Στέλιος Χλωρός που θα μιλήσει για το γλυπτό έργο του, που πρόσφατα προσέφερε στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής και είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στον Ζήση Παπαδημητρίου. Το κλείσιμο των ομιλιών θα κάνει η σύζυγος του καθηγητή, Κριστιάνε Παπαδημητρίου.

Παράλληλα, θα εκτεθεί μικρή συλλογή φωτογραφιών του Ζήση από τους: Δημήτρη Γουγουλιά, Παναγιώτη Δομούζη και Θάνο Καρώνη.

Η έκπληξη της εκδήλωσης θα είναι η εικαστική παρουσία του ζωγράφου Μιχάλη Βακαλούλη, ο οποίος επί τόπου την ώρα της εκδήλωσης θα ζωγραφίζει το πορτραίτο του καθηγητή. Ο καλλιτέχνης θα φιλοτεχνήσει το πορτραίτο την ίδια βραδιά για να εκφράσει την αμεσότητα που είχε ο Ζήσης Παπαδημητρίου με τον άνθρωπο ως οντότητα και στην συνέχεια θα το δωρίσει στο μουσείο….

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παίζει ένα βίντεο με φωτογραφίες του Ζήση Παπαδημητρίου με τις παρέες του στην αυλή του στους Γόννους.

Η βραδιά θα κλείσει με μουσική και με επιλεγμένα κομμάτια που διαχρονικά ακούστηκαν στην «αυλή των χρωμάτων» όσο αυτή ήταν ανθισμένη. Θα παίξουν και θα τραγουδήσουν οι μουσικοί : Χρήστος Κολτσίδας, Στέλιος Ντάγιας, Νίκος Χατζής και η παρέα τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

HROON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1