Το προσφυγικό μέσα από την τέχνη

ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2019 22:06

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το προσφυγικό, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι φοιτητές της ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «iGEM Thessaly», στο Μύλο του Παππά. Οι φοιτητές παρουσίασαν το προσφυγικό πρόβλημα-κρίση με όχημα την τέχνη μέσα από φωτογραφίας, θατρικό δρώμενο και διαλέξεις.

Οι Λαρισαίοι που βρέθηκαν στο Μύλο του Παππά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση με φωτογραφίες από Μυτιλήνη, Ειδομένη, Ρόκα και Κουτσόχερο του φωτορεπόρτερ Δημήτρη Κυριακόπουλου και να παρακολουθήσουν στο προαύλιο του Μύλου το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η πατρίς λυπάται πολύ».

Ακόμη η ειδική συνεργάτιδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κ. Βουλγαρίδου Δέσποινα, ο κ. Θοδωρής Καρακουλάκης Area Manager Central Greece του Danish Refugee Council και η ομάδα των φοιτητών μίλησαν για το προσφυγικό πρόβλημα, τις διαστάσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι από τις αρχές του 2015 σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν περάσει από τις ακτές της Τουρκίας, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Δυτικής Ασίας, σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά, αναζητώντας καταφύγιο στη Βόρεια Ευρώπη.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass