Η ζωή είναι μια βόλτα… Μια βόλτα με ποδήλατο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΛΙΝΤΟ» ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΥ «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΗΣ ΟΧΘΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2019 22:08

«Το ποδήλατο της όχθης του χρόνου» ξεκίνησε χθες το απόγευμα τη βόλτα του στη Λάρισα. Το παραμύθι της Αρχοντίας Καθάριου παρουσιάστηκε στο «Λίντο» σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, όπως πολύ εύστοχα σημείωσε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας «Είναι μια ιστορία για παιδιά και για όσους νιώθουν παιδιά.

Για όσους θεωρούν ότι η ζωή είναι μια βόλτα. Μια βόλτα με ποδήλατο».

Ο κ. Σάπκας παρουσιάζοντας το παραμύθι που εικονογράφησε ο Γιάννης Πέτρου, δήλωσε ενθουσιασμένος από την επιλογή του ποδηλάτου ως θέμα του παραμυθιού, καθώς μέσα από τη συναρπαστική πλοκή του περνάει και μηνύματα.

« Η βόλτα με το ποδήλατο είναι πιο ξέγνοιαστη, πιο χαρουμένη, πιο συναρπαστική. Το ποδήλατο είναι μια οικολογική επιλογή για τις μετακινήσεις μέσα στις πόλεις- μικρές και μεγάλες. Οι ποδηλάτες τρέχουν πάνω στις δύο ρόδες με μόνα τους καύσιμα τα φουσκωμένα του λάστιχα, τα φρένα του και τη θέλησή τους.

Στο βιβλίο και στο ποδήλατο της Αρχοντίας κάνουμε μια βόλτα που ξεκινάει από πολύ παλιά και φτάνει πολύ μακριά. Μια βόλτα με φίλους στο χώρο και στο χρόνο. Μια βόλτα με ανηφοριές, με κατηφοριές, με ισάδια, μια βόλτα με γέλια, με κλάματα, όπου συναντάς τα θαύματα από το σήμερα αλλά και το χτες, ανθρώπων έργα, χρώματα, μυρωδιές, με ήλιο, με φεγγάρι, κι ονειρεύεσαι το αύριο.

Μια βόλτα που σου μαθαίνει πολλά. όπως για παράδειγμα πως τους καλούς φίλους τους ενώνουν τα λόγια αλλά και οι σιωπές. Πως ό,τι δε βλέπουμε δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Πως είναι ωραίο να ανακαλύπτουμε πράγματα με το νου αλλά και με την καρδιά. Και πως ό,τι αγαπήσαμε δεν χάνεται. Αλλά κυρίως, μας μαθαίνει, πως την πιο όμορφη βόλτα μας δεν την έχουμε κάνει ακόμα! Κάθε φορά θα ζητάμε ακόμα μια… Μια ίδια ή μια καλύτερη».

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο επίκουρος καθηγητής ειδικής εκπαίδευσης στο ΑΠΘ Γιώργος Μπάρμπας, και μέσω βίντεο η Δρ. κλινικής ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας του παιδιού, Νατάσσα Γιάννακα. Την αφήγηση συνόδευσε χορευτικά η Μαριέτα Τσιατήρα.

Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass