Βραδιά-αφιέρωμα στον Ζήση Παπαδημητρίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2019 15:00

Σήμερα Σάββατο στις 8.30 το απόγευμα, το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής, της Οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια της Λάρισας, οργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στον Ζήση Παπαδημητρίου.

Στενοί φίλοι του θα μιλήσουν από καρδιάς για τον πολύπλευρο χαρακτήρα του και τις δράσεις του καταθέτοντας τις εμπειρίες τους από την κοινή τους διαδρομή. Πεντάλεπτες παρεμβάσεις θα κάνουν: η Δώρα Αυγέρη, ο Δημήτρης Γουγουλιάς, ο Θάνος Καρώνης, ο Παύλος Νεράντζης και ο Στέλιος Χλωρός που θα μιλήσει για το γλυπτό έργο του, που πρόσφατα προσέφερε στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής και είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στον Ζήση Παπαδημητρίου. Το κλείσιμο των ομιλιών θα κάνει η σύζυγος του καθηγητή, Κριστιάνε Παπαδημητρίου.

Παράλληλα, θα εκτεθεί μικρή συλλογή φωτογραφιών του Ζήση από τους : Δημήτρη Γουγουλιά, Παναγιώτη Δομούζη και Θάνο Καρώνη.

Η έκπληξη της εκδήλωσης θα είναι η εικαστική παρουσία του ζωγράφου Μιχάλη Βακαλούλη, ο οποίος επί τόπου την ώρα της εκδήλωσης θα ζωγραφίζει το πορτραίτο του καθηγητή. Ο καλλιτέχνης θα φιλοτεχνήσει το πορτραίτο την ίδια βραδιά για να εκφράσει την αμεσότητα που είχε ο Ζήσης Παπαδημητρίου με τον άνθρωπο ως οντότητα και στην συνέχεια θα το δωρίσει στο μουσείο….

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1