Καλοκαίρι στη Δημοτική Πινακοθήκη…

ΕΝΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΘΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2019 16:02

Με πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις συνεχίζεται το καλοκαίρι στη Δημοτική Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, με ποικίλα εικαστικά ερεθίσματα να περιμένουν τους επισκέπτες, από τα αριστουργήματα της ελληνικής ζωγραφικής του 19ου και από τα μέσα του 20ού αιώνα της Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα και της Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης μέχρι τις φωτογραφίες-τεκμήρια της τοπικής μας ιστορίας και των έργων των μικρών δημιουργών του Ελεύθερου Εργαστηρίου.

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10 π.μ.-2 μ.μ. και 6 μ.μ. –9 μ.μ.

Η είσοδος σε όλες τις εκθέσεις είναι ελεύθερη.

Μόνιμη Συλλογή

Επανασύνδεση - Ο Τόπος, η Ιστορία, οι Άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα

Επανασχεδιασμός της Μόνιμης Συλλογής

Επιμέλεια: Συραγώ Τσιάρα

Η επανασχεδιασμένη έκθεση της συλλογής προτείνει μια νέα αφήγηση στην οποία πρωταγωνιστούν ο τόπος και οι άνθρωποι στην ιστορική εξέλιξη των μεταξύ τους σχέσεων. «Η μνήμη της πόλης- Λάρισα-Κατοχή-Απελευθέρωση 1941-44»

«Η μνήμη της πόλης- Λάρισα-Κατοχή-Απελευθέρωση 1941-44»

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον εξωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης παρουσιάζεται η έκθεση «Η μνήμη της πόλης- Λάρισα-Κατοχή-Απελευθέρωση 1941-44» με φωτογραφίες από το αρχείο του Βύρωνα Μήτου, της συλλογής της Φωτοθήκης Λάρισας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Ζαμπερίν και της συλλογής Τάκη Τλούπα

Τρέχουσες εκθέσεις

«ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΦΗΓΗΣΗ Η Μνήμη, η παράδοση και το Ανθρώπινο Αποτύπωμα στη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα»

Επιμέλεια: Μάγδα Κουμπαρέλου

Η έκθεση με τίτλο «Παράλληλη Αφήγηση», αναδεικνύει τα έργα της συλλογής που προέρχονται από αγορές-δωρεές και δημιουργεί ένα γόνιμο διάλογο με αυτά της επανασχεδιασμένης μόνιμης συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα με τίτλο «Επανασύνδεση».

Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Σεπτεμβρίου 2019

«Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς»

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» και την επιμελείται ο Γιάννης Μπόλης, ιστορικός Τέχνης.

Διάρκεια έκθεσης: έως 31 Αυγούστου 2019

«Τα χρώματα σε νέες περιπέτειες…» Ομαδική έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Ιουνίου 2019

Έκθεση συλλεκτικής αφίσας «Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα μέσα από τις αφίσες της»

Εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες η έκθεση συλλεκτικής αφίσας με τίτλο «Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα μέσα από τις αφίσες της» στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Τέλος, οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τον καφέ ή το ποτό τους, να κάνουν την βόλτα τους και να ψυχαγωγούνται σε έναν εναλλακτικό χώρο, στο καφέ-μπαρ της Πινακοθήκης. Ένας φιλόξενος χώρος που λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως 12 το βράδυ καθημερινά, ένα σημείο συνάντησης ανοιχτό για όλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1