Δυνατό και δυναμικό το κοινό της Λάρισας…

ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ LARIZONA FESTIVAL ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 22:02
Ο Βαγγέλης Σταυριανός (αριστερά) και ο Ανδρέας Φτεργιώτης μιλάνε στον συντάκτη της «Ε» Θανάση Αραμπατζή Ο Βαγγέλης Σταυριανός (αριστερά) και ο Ανδρέας Φτεργιώτης μιλάνε στον συντάκτη της «Ε» Θανάση Αραμπατζή

Λάρισα, Πέμπτη απόγευμα, Ιούλιος μήνας. Σκηνικό από σπαγγέτι γουέστερν: Αδειοι δρόμοι, ο ήλιος να καίει, ο λίβας να παρασέρνει κιτρινισμένες ξεραγκαθιές και το μόνο που ακούγεται να είναι το ράθυμο τζι-τζι-τζι των τζιτζικιών. Η Λάρισα γίνεται… Αριζόνα των ΗΠΑ: Λαριζόνα δηλαδή.

Στη… Λαριζόνα λοιπόν και συγκεκριμένα στον Μύλο του Παππά αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το 1ο Larizona festival, ένα νέο μουσικό φεστιβάλ στο οποίο θα παίξουν τέσσερα πολύ γνωστά ελληνικά συγκροτήματα, τα: 1000mods, Hidden in the basement, Λάργκο και Prospects, φεστιβάλ το οποίο διοργανώνει το Μαύρο Πρόβατο σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Σήμερα σε συνέντευξή τους στην «Ε» μιλάνε δύο… Μαύρα Πρόβατα, δύο από τους διοργανωτές δηλαδή, οι Ανδρέας Φτεργιώτης και Βαγγέλης Σταυριανός. Στη συνέντευξή τους ανάμεσα σε άλλα αναφέρονται στο πόσα φεστιβάλ μπορεί να αντέξει η πόλη και το τι διαφορετικό θα έχει το Larizona Festival, στη μουσική που γράφεται σήμερα στην Ελλάδα, στο κοινό της Λάρισας, αλλά και γιατί είναι… Μαύρα Πρόβατα. Τονίζουν δε χαρακτηριστικά ότι «Η Λάρισα έχει ανέβει γενικότερα σαν πόλη, συνεπώς έχει ανέβει και στη μουσική, αλλά και σε άλλες καλλιτεχνικές εκφάνσεις. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι υπάρχει το απαιτούμενο κοινό, και μάλιστα δυνατό και δυναμικό κοινό».

Συνέντευξη στον Θανάση Αραμπατζή

*Γιατί "Μαύρο Πρόβατο";

Βαγγέλης Σταυριανός: Δεν είναι αυτό που πολλοί θα πίστευαν ότι είμαστε δύο μαύρα πρόβατα που ξεφεύγουν από τα υπόλοιπα λευκά. Απλά είναι ένας όρος που χαρακτηρίζει εμάς τους δύο. Χαρακτηρίζει τη ζωή μας, την παρέα μας, τη φιλία μας, τους χώρους που κινούμαστε ακόμη και τα στέκια μας. Κι επειδή είμαστε πολλά άτομα στην παρέα είμαστε μαύρα πρόβατα.

Ανδρέας Φτεργιώτης: Και σχετικά με το Larizona θέλαμε να κάνουμε κάποιες διαφορετικές προτάσεις για την πόλη.

*Το Larizona τι διαφορετικό θα έχει;

ΒΣ: Το Larizona είναι ένα φεστιβάλ καθαρά μουσικό. Δεν είναι πολυπολιτισμικό όπως το Φεστιβάλ Πηνειού που περιέχει τα πάντα. Είναι ένα φεστιβάλ όπως έχουμε εμείς τον όρο φεστιβάλ στο μυαλό μας. Κατά κύριο λόγο μουσική και λίγο πολιτισμός και θα προσπαθήσουμε να τα συνδέσουμε. Αλλά κατά κύριο λόγο είναι μουσικό φεστιβάλ. Βέβαια θα έχει και εικαστικές δράσεις, όπως τις εμπνεύστηκε ο Αστέρης Λάσκαρης. Μάλιστα τα έργα που θα δημιουργήσουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες θα τα δωρίσουμε στον Σύλλογο Καρκινοπαθών.

ΑΦ: Είναι ίσως το πρώτο καθαρά μουσικό φεστιβάλ που γίνεται στη Λάρισα. Κι επειδή δεν θέλαμε απλώς να έχει μόνο συναυλίες βάλαμε και κάποιες παράλληλες δράσεις, όπως την έκθεση κόμικς, το εικαστικό κομμάτι που ανέφερε ο Βαγγέλης, πράγματα που αποτελούν οδηγό για τα επόμενα φεστιβάλ. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να πούμε ότι τεράστια ήταν η βοήθεια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και προσωπικά του αντιδημάρχου κ. Πάνου Σάπκα.

*Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα δύο φεστιβάλ: το Πηνειού και το Youth Festival, πόσα φεστιβάλ μπορεί να «αντέξει» η Λάρισα;

ΒΣ: Το Youth Fest είναι ένα εξαιρετικό φεστιβάλ αλλά δεν είναι καθαρά συναυλιακό, ενώ είχε σημείο αναφοράς μικρότερες ηλικίες. Το Φεστιβάλ Πηνειού καλύπτει τα πάντα... Στη Λάρισα χωράνε πάρα πολλά φεστιβάλ. Καταρχήν αυτή η πόλη έχει πάρα πολλές μπάντες, πολλή μουσική και πολύ κόσμο. Σε κάθε συναυλία παίζει και μία μπάντα από πιτσιρίκια, είτε δεκαεξάχρονα είτε δεκαεφτάχρονα, είναι εκπληκτικό να υπάρχει αυτή η επικοινωνία, να έρχονται μπάντες με ιστορία 30 χρόνων και να αλληλεπιδρούν με τις μπάντες των 16χρονων. Η μουσική στη Λάρισα "απλώνεται" πάρα πολύ και κατόπιν τούτου χωράνε πάρα πολλά φεστιβάλ στην πόλη.

ΑΦ: Οταν ένα φεστιβάλ ή γενικώς μία δράση έχει να δώσει και να δείξει πράγματα σε μια πόλη πληθυσμιακά σαν τη Λάρισα και με τη δυναμική που έχει η Λάρισα, τότε ναι, χωράνε πολλά φεστιβάλ.

*Φεστιβάλ καλοκαιριάτικα στη Λάρισα;

ΒΣ: Μας φοβίζει η ζέστη, αλλά είμαστε έτοιμοι, εξ ου το όνομα, η αφίσα με τους κάκτους και η πρώτη μπάντα που παίζει το αποκαλούμενο desert stone. Πιο πολύ βέβαια με φοβίζει η βροχή, αλλά δεν θα πλύνω το αυτοκίνητο, οπότε θα μειωθούν οι πιθανότητες βροχής. (γέλια)

ΑΦ: Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε Ιούνιο λόγω των Πανελληνίων, των άλλων φεστιβάλ που είχαν προγραμματιστεί στην πόλη, αλλά και των ημερομηνιών που μπορούσαν να έρθουν τα συγκροτήματα στην πόλη, οπότε το κάνουμε Ιούλιο, και μάλιστα η προπώληση των εισιτηρίων μάς κάνει πολύ αισιόδοξους.

*Ποια συγκροτήματα θα παίξουν στο Larizona Festival;

ΑΦ: Θα ξεκινήσουν οι Prospects. Οι Prospects είναι μια παρέα φίλων από τη Λάρισα, οι οποίοι ξεκίνησαν το 2010 να παίζουν παρέα και να συνθέτουν δική τους μουσική λόγω του πάθους για την πανκ ροκ σκηνή κυρίως, εμπνευσμένη από τα ’90s της Καλιφόρνιας. Θα συνεχίσουν οι Λάργκο με κυρίως ροκ επιρροές και παραδοσιακά όργανα και παραδοσιακά περάσματα στις μουσικές τους.

ΒΣ: Μετά θα συνεχίσουν οι Hidden in the basement που έχουν "ανοίξει" πολλές μεγάλες μπάντες και στο τέλος το μεγάλο όνομα, μία μπάντα που ξεκίνησε από ένα χωριουδάκι που λέγεται Χιλιομόδι, εξ ου και 1000 Mods και έφτασε να ηχογραφεί τον καινούριο του δίσκο στο Σιάτλ, και τον δίσκο θα το βγάλει ο παραγωγός που έχει βγάλει μεγάλα ονόματα μεταξύ των οποίων και τους Pearl Jam. Οι 1000 Mods έχουν καταφέρει να παίζουν στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης και είναι τύχη για τους Θεσσαλούς -και όχι μόνο- να έχουν την ευκαιρία να τους ακούσουν. Με την πορεία που έχουν τα παιδιά δεν ξέρουμε πού θα είναι τα επόμενα live τους κι αν θα τους «αγγίζουμε»…

*Είστε αισιόδοξοι με τη μουσική που γράφεται και ακούγεται στη χώρα γενικότερα και στη Λάρισα ειδικότερα;

ΒΣ: Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος, ξεκινώντας από το πολύ απλό ότι τα νέα παιδιά ασχολούνται με πολλά είδη μουσικής. Πρόσφατα στον Μύλο του Παππά έπαιζε το ωδείο του γιου μου και είδα από εξάχρονα μέχρι δεκαπεντάχρονα να παίζουν τα πάντα. Αυτά τα παιδιά είναι οι επόμενες μπάντες της Λάρισας. Είναι κάτι που με χαροποιεί πάρα πολύ... Η μουσική στη χώρα αλλά και ειδικότερα στη Λάρισα ανεβαίνει.

ΑΦ: Η Λάρισα έχει ανέβει γενικότερα σαν πόλη, συνεπώς έχει ανέβει και στη μουσική και σε άλλες καλλιτεχνικές εκφάνσεις. Στην πόλη υπάρχουν πολλές μπάντες που παίζουν διάφορα είδη μουσικής και το πιο σημαντικό υπάρχει το απαιτούμενο κοινό, και μάλιστα δυνατό και δυναμικό κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass