4η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών

ΑΠΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2019 22:06

Από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και για επτά ημέρες, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου η Λάρισα, οι συνοικίες της, τα χωριά Χάλκη, Γλαύκη, Πυργετός και Συκούριο θα γιορτάσουν με χορούς και τραγούδια.

Η 4η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών, είναι γεγονός και οι 80 χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό(Σερβία, Σλοβακία και Παραγουάη) προετοιμάζονται πυρετωδώς για να παρουσιάσουν ένα χορευτικό υπερθέαμα.

Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε χθες συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης κ. Νίκος Λιούπας , εξέφρασε την πλήρη στήριξη της περιφέρειας σε διοργανώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Μορφωτικούς Συλλόγους Αβέρωφ, Γλαύκης, Πυργετού, Συκουρίου, Φιλιπούπολης και Χάλκης, το Δήμο Λαρισαίων και Δήμο Κιλελέρ διοργανώνουν την 4η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών. Από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και για μια εβδομάδα 80 χορευτές από τη Σερβία, τη Σλοβακία και την Παραγουάη θα φιλοξενηθούν και θα δώσουν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας και στην ευρύτερη περιοχή. Για εμάς Ελλάδα σημαίνει παράδοση και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια των συλλόγων που έχουν ως στόχο την προβολή της παράδοσης. Σκοπός της διεθνούς αυτής συνάντησης που παντρεύει το χορό με το τραγούδι είναι να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας μεταξύ των χωρών της Ελλάδας, της Σλοβακίας, της Σερβίας και της Παραγουάη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν και απολαύσουν την 4η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θάνος Αδαμόπουλος , ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τη στήριξή του στο θεσμό και σημείωσε ότι: «Είναι σημαντικό στις μέρες μας να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις στην πόλη μας. Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που πραγματοποιούνται οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις και ως Δήμος Λαρισαίων στηρίζουμε τις εκδηλώσεις αυτές. Είναι χαρά μας που φιλοξενούμε ξένους πολίτες συμβάλλοντας με το συγκεκριμένο τρόπο στην εξωστρέφεια της πόλης μας. Στηρίζουμε αυτές τις εκδηλώσεις και τους Συλλόγους Αβέρωφ και Φιλιππούπολης που συμμετέχουν σε αυτές».

Ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος , εξέφρασε με τη σειρά του την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Δήμος Κιλελέρ συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά, με τους Συλλόγους της Γλαύκης και της Χάλκης και αφού εξήρε την προσπάθεια όλων των διοργανωτών και των συμμετεχόντων, δήλωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προωθηθεί, να αναδειχθεί και να μεγαλώσει ο θεσμός.

Ο χοροδιδάσκαλος και καλλιτεχνικός υπεύθυνος της συνάντησης κ. Σωτήρης Καραβασίλης τόνισε ότι: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και το Δήμο Κιλελέρ που για ακόμη μια χρονιά μας στηρίζουν και είναι στο πλευρό μας για τη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων. Εμείς προσπαθούμε κάθε χρόνο να μεγαλώσουμε το φεστιβάλ προκειμένου να γίνει ένα φεστιβάλ πολιτισμού, ώστε να είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή». Όλοι τους απεύθυναν ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της Χορευτικής Συνάντησης. Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Αχιλλέας Χατζούλης, οι υπεύθυνοι συντονισμού Ευαγγελία Λανάρα και Κατρανάς Γιώργος, εκπρόσωπος του Μ.Ε.Σ Αβέρωφ «ΘΕΤΤΑΛΟΣ » Γιάννης Άρης, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλαύκης, Παπαγιαννούλης Βαγγέλης, εκπρόσωπος του Μ.Ε.Σ Χάλκης, Πιπερτζή Ανθή, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού, Ζούκου Γεωργία και εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκουρίου, Νταναβάρος Στέλιος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η «4η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών» ξεκινά τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και θα συνεχιστεί έως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019. Για επτά μέρες χορευτές και μουσικοί από την Ελλάδα και τις χορευτικές ομάδες: Fs Lipovec (ΣΛΟΒΑΚΙΑ), Nikola Tesla (ΣΕΡΒΙΑ), Mita Rory (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) θα δώσουν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας, αλλά και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Την εκδήλωση διοργανώνουν oι πολιτιστικοί σύλλογοι Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης – Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο Θετταλός»- Μ.E.Σ. Γλαύκης – Π.Σ. Πυργετού – Μ.Ε.Σ. Συκουρίου –M. Ε.Σ. Χάλκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τους Δήμους Λαρισαίων και Κιλελέρ. Αναλυτικά το πρόγραμμα τω ν εκδηλώσεων που θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ έχει ως εξής:

Δευτέρα 26 Αυγούστου – Τελετή Έναρξης στη Κεντρική Πλατεία Λάρισας

Τρίτη 27 Αυγούστου (Πλατεία Φιλιππούπολης Λάρισας)

Τετάρτη 28 Αυγούστου (Πλατεία Χάλκης)

Πέμπτη 29 Αυγούστου (Μύλοι Συκουρίου)

Παρασκευή 30 Αυγούστου (Δημοτικό Πάρκο Πυργετού)

Σάββατο 31 Αυγούστου (Πλατεία Γλαύκης)

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου – Τελετή λήξης στην πλατεία Αβέρωφ.

 

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1