Διερεύνηση του σήμερα με τα μάτια του χτες

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Κ. ΠΟΥΛΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2019 16:14

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων που διοργανώνει το Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης και τις εκδόσεις ΜΕΛΑΝΙ, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, το βιβλίο του συγγραφέα Κωνσταντίνου Πουλή με τίτλο: «Απ' το Aλέτρι στο Smartphone: συζητήσεις με τον πατέρα μου» στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου της περιοχής.

Για το βιβλίο, πέρα από τον ίδιο τον συγγραφέα, μίλησε ο κ. Σωτήρης Λαϊνάς, Δρ. Ψυχολογίας, Αναπλ. Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ., ενώ τη συζήτηση συντόνισε η κ. Χάιδω Πανταζή, βιβλιοθηκονόμος MSc, υπεύθυνη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ραψάνης.

Με αφορμή τη φράση «Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία η ζωή δεν άλλαξε τόσο δραστικά όσο τον 20ό αιώνα» ο συγγραφέας ξεκίνησε να καταγράφει συζητήσεις με τον πατέρα του, έναν άνθρωπο που βίωσε άμεσα τι αλλαγές που έφερε ο 20ος αιώνας, έναν άνθρωπο που έζησε τη μετάβαση από τα γουρνοτσάρουχα και την μπομπότα, στην εποχή του ίντερνετ και των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Ο Κωνσταντίνος Πουλής στο βιβλίο του παραθέτει τις αναμνήσεις που του διηγούταν ο πατέρας του, όπως τις ζούσε είτε ως παιδί στο χωριό του, το Καρβουνάρι Αρκαδίας, είτε αργότερα, για τη ζωή και τα υλικά αγαθά, για το φαγητό, το ντύσιμο, το παιχνίδι, την λαϊκή ιατρική και στη συνέχεια για την τηλεόραση και το ίντερνετ. Ο συγγραφέας σχολιάζει τις αναμνήσεις αυτές με δοκίμια για την ιστορία της καθημερινής ζωής, από την σκοπιά της Λαογραφίας, της Ανθρωπολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Επικοινωνίας και του υλικού πολιτισμού. Πρόκειται για ένα βιβλίο καλογραμμένο, που μπορεί εύκολα να διαβαστεί από τον καθένα μας. Ένα βιβλίο που διερευνά τη ζωή στην εποχή μας, με τα μάτια της ιστορίας. Ένα βιβλίο που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να διαβάσετε.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι της Ραψάνης καθώς και επισκέπτες και έγινε μια γόνιμη συζήτηση με βάση το βιβλίο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1