Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αγγέλα Παπάζογλου» με την Αννα Βαγενά

TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2019 15:30

Η «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργη Παπάζογλου, με την Άννα Βαγενά στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μια παράσταση τιμής στη μνήμη των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου θα δοθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, στις 7 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη.


Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον Σεπτέμβριο του 1999, που δόθηκε η πρώτη παράσταση της Αγγέλας Παπάζογλου στην Μάντρα της Κοκκινιάς, στη μνήμη των Μικρασιατών από τις Αλησμόνητες Πατρίδες. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι αυτός ο γυναικείος μονόλογος, διάρκειας μιάμισης ώρας, ερμηνευμένος από την Άννα Βαγενά, σκηνοθετημένος από τον Λάμπρο Λιάβα και γραμμένος από τον Γιώργη Παπάζογλου, πάνω στις αφηγήσεις της μητέρας του Αγγελικής Παπάζογλου, θα γινόταν μία από τις πιο εμβληματικές παραστάσεις της εποχής μας.
Η παράσταση είναι χορηγία της Άννας Βαγενά και με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων - Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Λάρισας, και του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας.
Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά.