«Ρε τον μπαγάσα, τι τραγουδάρες έχει γράψει»

Η ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2019 15:01

Και πού δεν μας ταξίδεψε, «Εκεί στον Νότο», στο «Παρίσι με τον Τούρκο», στη «Βαβυλώνα με τα τερατάκια τσέπης», στο «Διδυμότειχο με μια λιγδιασμένη τσατσάρα», και χθες έφυγε για το δικό του ταξίδι προς τον «Παράδεισο που τόσο ήθελε να πάει»...


«Λαυρέντη, αν και Βολιώτης οι Λαρισαίοι γεμίζουν σταθερά το Κηποθέατρο κάθε φορά που εμφανίζεσαι εδώ» του είχαμε επισημάνει μισοαστεία - μισοσοβαρά πέρσι το καλοκαίρι όταν είχε έρθει στη Λάρισα για μια συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα. «Αηδίες, έχω πολλούς φίλους Λαρισαίους, άσε που στη Λάρισα κάνουμε παραδοσιακά τις καλύτερες συναυλίες, γι’ αυτό η Λάρισα είναι παραδοσιακά σταθμός σε κάθε μου περιοδεία».
«Και τον Παναθηναϊκό πώς τον βλέπεις φέτος; Μείον έξι βαθμοί, θα κινδυνεύσει...» το αθλητικό σχόλιο για την ομάδα που υποστήριζε, ελάχιστα πριν αρχίσει η συναυλία. «Όχι ρε, δεν θα πέσει η ομάδα, αλλά ούτε και θα κάνει και τίποτα» και συνέχισε την ανάλυση, με τον υπεύθυνο παραγωγής να του δείχνει χτυπώντας τον καρπό του χεριού του ότι έπρεπε να αποσυρθεί για να αρχίσουν. Μιλήσαμε, τα είπαμε για την «Πανάθα», ο υπεύθυνος του έκανε νοήματα για να σταματήσει την κουβέντα... Και μετά η ήρθε η απογείωση: Βραχνή χαρακτηριστική φωνή, η κιθάρα κρεμασμένη στον ώμο και τραγούδια που σε έκαναν να αναρωτιέσαι «κι αυτό δικό του; Ρε τον μπαγάσα, τι τραγουδάρες έχει γράψει...».
* Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας σημείωσε στην «Ε» για την απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Με λύπησε βαθύτατα η είδηση του θανάτου του Λαυρέντη, όπως και όλη την Ελλάδα πιστεύω. Όχι μόνο γιατί έφυγε νέος και ξαφνικά, την Παρασκευή είχε συναυλία στο Βόλο, αλλά γιατί ήταν ένας σπουδαίος τραγουδοποιός κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που δε μασούσε τα λόγια του. Ευθύς, ακριβοδίκαιος, ευαίσθητος, δημιουργικός, ακούραστος, οι μουσικές και οι στίχοι του θα μας συντροφεύουν πάντα».
Κι «έφυγε» Δευτέρα, «Θα ήθελα να απαγορευτεί αυτή η μέρα διά νόμου, να γίνει συνταγματική αναθεώρηση και από τα πρώτα άρθρα του Συντάγματος να αναφέρει ρητά ότι απαγορεύονται οι Δευτέρες από τούδε» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του... Για όλες εκείνες τις φορές που φώναξες «Πόσο σε θέλω» αντί για εμάς και για όλες εκείνες τις φορές που χαράξαμε στο θρανίο στίχους σου, «Καλό ταξίδι, Λαυρέντη...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass