«Κρίσις Χαλεπή» στο Β’ Αρχαίο Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: Η ΑΕΝΑΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2019 15:27

Το θεατρικό δρώμενο «Κρίσις Χαλεπή» θα παρουσιαστεί μεθαύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκδήλωση που τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Η «Κρίσις Χαλεπή» εντάσσεται στο πλέγμα εκδηλώσεων-αφιερώματος στον Πατέρα της Ιατρικής που φέρουν τον τίτλο «Ιπποκράτης: Η Αέναη Επιστροφή».

Το μικρό αρχαίο θέατρο της Λάρισας θα πλημμυρίσει από φωνές, μουσική και κίνηση από τη Θεατρική Ομάδα Ιατρικής-Βιοχημείας Λάρισας (Θ.Ο.Ι.Β.ΛΑ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- «Χωρίς Υποβολέα» με το πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο «Κρίσις Χαλεπή» σε μια προσπάθεια δραματοποίησης της πορείας συγγραφής του Όρκου από τον Ιπποκράτη, βήμα-βήμα από τη διδασκαλία της ιατρικής επιστήμης, στη θεραπεία και το ιατρικό απόρρητο.
Μέσα από την κινησιολογία ο Ιπποκράτης πλάθει το ανθρώπινο σώμα καθώς αναζητώντας τα δομικά στοιχεία του ανθρωπίνου σώματος, υποστήριξε ότι η υλική υπόστασή του αποτελείται από τέσσερις χυμούς (αίμα, φλέγμα, ξανθή χολή, μαύρη χολή), οι οποίοι εκκρίνονται από τα τέσσερα βασικά όργανα, καρδιά, εγκέφαλο, ήπαρ και σπλήνα αντίστοιχα. Διδάσκει τον συσχετισμό των δομικών στοιχείων του ανθρώπου με τα δομικά στοιχεία του κόσμου καταδεικνύοντας ότι η κατασκευή του ανθρώπου είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτήν του κόσμου.
Στην ακμή της καριέρας του σώζει την Αθήνα και γίνεται Πολίτης των Αθηνών θεραπεύοντας τον καταστροφικό λοιμό, αναγνωρίζοντας την προληπτική ιδιότητα της φωτιάς. Με τη θεατρική αναπαράσταση της ιστορίας και τη ζωντανή μουσική επένδυση επί σκηνής θα γραφτεί η συνέχεια του όρκου.
Τέλος, θεμελιώνεται το ιατρικό απόρρητο λίγο πριν την ολοκλήρωση του όρκου, τονίζεται η σημασία και το βάρος του ιατρού μέσα απο τη διασκευή του θεατρικού μονολόγου «HIV» του Θανάση Τριαρίδη με χαρακτηριστικό την έντονη αλληλεπίδραση των ηθοποιών με το κοινό.
Παράλληλα στον χώρο του θεάτρου ο Δημήτρης Σαμουήλ παρουσιάζει τη φωτογραφική του έκθεση με θέμα το Ιπποκρατικό σώμα.
Συμμετέχουν τα μέλη της Θ.Ο.Ι.Β.ΛΑ.: Κωνσταντίνος Ελένης, Αλέξανδρος Ζαφρανάς, Δημήτρης Σαμουήλ, Αναστασία Σταματοπούλου, Μυρτώ Χαρούλη. Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ζαφρανάς, Δημήτρης Σαμουήλ, Μυρτώ Χαρούλη. Μουσική επένδυση: Αλέξανδρος Ζαφρανάς, Ευθύμης Καλαμποκίδης. Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του τμήματος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1