Ξεκίνησαν οι καστανογιορτές του Κισσάβου

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΚΑΡΙΤΣΑ - ΣΚΗΤΗ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2019 20:23

Με θερμό τρόπο (μιας και είναι χειμωνιάτικο προϊόν) αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο οι καστανογιορτές που ξεκίνησαν χθες Σάββατο και θα ολοκληρωθούν σήμερα σε Καρίτσα, Αμπελάκια και Σκήτη.


Στόχος των εκδηλώσεων είναι η παρουσίαση, η προβολή, αλλά και η προώθηση τόσο του κάστανου, όσο βέβαια και όλων των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων. Χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ημερίδες και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.
Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Στα Αμπελάκια, μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, κατά την οποία θα ευλογηθεί ο καρπός του κάστανου, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Αμπελακίων, για την εορτή της Παναγίας Αμπελακιώτισσας, στον αύλειο χώρο του ναού θα μοιραστούν δωρεάν κάστανα στους προσκυνητές.
Στην Καρίτσα μετά τον πρωινό εκκλησιασμό, θα ακολουθήσει στις 11 π.μ. ομιλία με θέμα τη σφήκα της καστανιάς σε αίθουσα του σχολείου από τον διευθυντή ΔΑΟΚ κ. Δημήτρη Σταυρίδη.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις 12:00 μ. με θεατρική παράσταση και θα ολοκληρωθεί με μπουφέ γευσιγνωσίας στις 12:30 μ.μ. Φυσικά και σήμερα θα μοιράζονται δωρεάν κάστανα σε όλους τους επισκέπτες, ενώ στο σχολείο θα εκτίθενται φωτογραφίες με θέμα το κάστανο.
Στο μεταξύ, στη Σκήτη και στην πλευρά του Μαυροβουνίου, σήμερα Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί στην πλατεία της Σκήτης, η καστανογιορτή «Τα δώρα της γης» από τον Περιβαλλοντικό Μορφωτικό Σύλλογο Σκήτης – Αγιοκάμπου – Πολυδενδρίου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σκήτης, την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass