Παραδοσιακό… γλέντι από το ΚΕΛΕ

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2019 16:02

Το ΚΕ.Λ.Ε. σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, ετοιμάζει ένα γλέντι, στο οποίο θα συμμετάσχουν κάποιες από τις καλύτερες ορχήστρες της Ελλάδος στο είδος τους, με καταξιωμένους μουσικούς, σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων στο Palladium στη Λάρισα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές: «...ώσπου η σύναξις αυτή σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί… Σκοπός μας, σ’ αυτό τον συνδυασμό που μέχρι τώρα δεν έχουμε ξανασυναντήσει, είναι να καλέσουμε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που ασχολούνται με τους παραδοσιακούς χορούς να συμμετέχουν στο γλέντι και μαζί να χαράξουμε έναν καινούργιο δρόμο συνεργασίας για το μέλλον μας.

Πρόκειται για μια συνάντηση πανελλήνιας εμβέλειας με ενωτικό σκοπό. Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτιστικών συλλόγων και των δασκάλων, για να ξεκινήσουμε ένα θεσμό στο κέντρο της Ελλάδας με κυρίαρχη φιλοσοφία το ελληνικό γλέντι.

Πιστεύουμε ότι ο παραδοσιακός χορός χρειάζεται τέτοιου είδους μεγάλες εκδηλώσεις για να δηλώσει την παρουσία του στο σήμερα, αλλά και γιατί τον έχει ανάγκη ο τόπος μας ως σημείο αναφοράς, ως τρόπο διασκέδασης, ως εσωτερική έκφραση και ως αξία πολιτισμική που αντέχει στον χρόνο και περικλείει μέσα του ολάκερο τον ελληνισμό.

Σ’ αυτή τη σύναξη της παράδοσης, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι, χωρίς διακριτικά μπλουζάκια και λάβαρα, χωρίς εμφανίσεις χορευτικών σχημάτων!

Ελάτε ως απλοί χορευτές, λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής. Ελάτε να γλεντήσετε και να τραγουδήσετε με την ψυχή σας. Ελάτε να εκφραστείτε αγνά και αληθινά, ελπίζοντας πως αυτή η μέρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Μαζί μας θα είναι:

από τη Μακεδονία τα Χάλκινα Ηχοχρώματα, από τη Θράκη η Εβρίτικη Ζυγιά, από την Ήπειρο ο Νίκος Φιλιππίδης, από την Κρήτη ο Αλέξανδρος Παπαδάκης και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών, Άθως Δανέλλης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass