Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Δημοσίευση: 03 Νοε 2019 16:02

Βραδιά Ennio Morricone

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Mουσικής Ennio Morricone Ελλάδος σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας διοργανώνουν μία ξεχωριστή ακουστική εκδήλωση στο Kubrick Pure Social Club σήμερα Κυριακή και ώρα 9 μ.μ.

Ο DJ Pale Penguin θα προσφέρει ένα ιδιαίτερο μουσικό σετ, αποκλειστικά με βινύλια, συνδυάζοντας κλασικά αλλά και άγνωστα θέματα του Ennio Morricone και της κινηματογραφικής κουλτούρας, με σκοπό να συνδυάσει τη διαχρονική μαγεία των μουσικών θεμάτων του μεγάλου Ιταλού συνθέτη και να εισέλθει περαιτέρω στην «άβυσσο» της μουσικής του Ennio Morricone.

 

 

 

* * *

Προβολή ταινίας στη Νίκαια

Τη γαλλική ταινία «Dheepan. Ο άνθρωπος χωρίς πατρίδα» θα προβάλει σήμερα στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας. Στην ταινία του σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ, ένας πρώην μαχητής των Ταμίλ, μια νεαρή γυναίκα κι ένα κορίτσι παριστάνουν την οικογένεια προκειμένου να αποδράσουν από τον εμφύλιο πόλεμο στη Σρι Λάνκα. Καταλήγουν σ’ ένα προάστιο του Παρισιού, αντιμέτωποι με τη βία των συμμοριών και τη μεταξύ τους καχυποψία.

Περιγράφοντας την προσπάθεια τριών αγνώστων να βρουν κοινό τρόπο συνεννόησης και συμπεριφοράς, διέξοδο στο πώς θα διαχειριστούν τις ανάγκες τους και, τελικά, συναισθηματικούς δεσμούς που θα τους δώσουν δύναμη να αντιμετωπίσουν ένα εχθρικό, μα παράλληλα γοητευτικό περιβάλλον (το σχολείο και η γαλλική γλώσσα για τη μικρή, τα 500 ευρώ μηνιάτικο για τη Γιαλίνι), ο Οντιάρ διερευνά με ωμή ειλικρίνεια και διακριτικό χιούμορ τις σύγχρονες διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις. Τις συνδέει άμεσα με τις κοινωνικές και οικονομικές δομές, αναλύοντας διεισδυτικά τη διαρκή άσκηση βίας πάνω στην οποία στηρίζονται.

Χρυσός Φοίνικας στις Κάνες για μια επίκαιρη, ειλικρινή και επώδυνα ρεαλιστική ματιά στο τίμημα ενσωμάτωσης κάθε ξένου στο «δυτικό παράδεισο».

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

* * *

«Το παγκάκι» με τον Γιώργο Κιμούλη στη Λάρισα

«Το παγκάκι», το θεατρικό έργο με τον Γιώργο Κιμούλη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, μετά από τη sold out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρχεται στη Λάρισα την Τετάρτη 6 (στις 9 μ.μ.) και Πέμπτη 7 Νοεμβρίου (στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ.), στο Victoria Cinemas.

«Το παγκάκι» είναι του Αλεξάντερ Γκέλμαν, ενός από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της της Ρωσίας, ενώ γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ γενική είσοδος και 12 ευρώ μειωμένο (πολυτέκνων, ΑμεΑ).

Προπώληση: Ταμείο Victoria Cinemas, Λάμπρου Κατσώνη 20 και Κούμα, Λάρισα, 2410-230.707. Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310-225.378, 6934-115.555.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass