«Πες το μ’ ένα παραμύθι» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΛΩΝΑΣ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟ… ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2019 16:02
Η κ. Ράνια Τσοχατζή Η κ. Ράνια Τσοχατζή

Από τα βάθη της προϊστορίας μέχρι τις μέρες μας, τα παραμύθια για τα παιδιά ιδιαίτερα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις ένα μήνυμα. Από τους Σουμέριους, στον Αίσωπο, στους αδελφούς Γκριμ, στον Άντερσεν, από την ελληνική παράδοση, μέχρι τις μέρες μας, το παραμύθι είναι μια “ψυχή” για τα παιδιά από την καταδυνάστευση της τηλεόρασης, του τάμπλετ, του υπολογιστή, των έξυπνων κινητών που στερούν τη φαντασία.

Άλλωστε είναι γνωστή η απάντηση που έδωσε ο Αϊνστάιν σε μια κυρία, όταν ρώτησε τι πρέπει να κάνει για να γίνει έξυπνο το παιδί της όπως εκείνος. Ο Αϊνστάιν της είπε «να του διαβάζετε παραμύθια»!

Στους φόβους για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής έδωσε φωνή ένα νεαρό κορίτσι από τη Σουηδία. Τα μηνύματα είναι δυσοίωνα, καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες, και τα παιδιά, το μέλλον του πλανήτη, πρέπει να ενημερωθούν...

Με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων και του αντιδήμαρχου Πολιτισμού Πάνου Σάπκα, ο συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας και η μουσικός Ράνια Τσοχατζή θα πραγματοποιήσουν μια δράση, με οικολογικά παραμύθια για παιδιά.

Λόγος και μουσική θα “μιλήσουν” για τα προβλήματα του περιβάλλοντος, το πλαστικό που πνίγει τις θάλασσες και σκοτώνει δελφίνια, φώκιες, φάλαινες, για τα σκουπίδια και τις πυρκαγιές.

Η αρχή των οικολογικών παραμυθιών θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη και ώρα 5.30.μ.μ. στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο (3ος όροφος) με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλ: 2410-671.173.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass