«Λουκρητία η Εταίρα/η Αγία» στη Λάρισα

Στις 14 και 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο «Κ. Τσιάνος»

Δημοσίευση: 11 Νοε 2019 15:20

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικές Συναντήσεις-Φθινόπωρο 2019» θα παρουσιαστεί το έργο της Πένυς Φυλακτάκη «Λουκρητία η Εταίρα/Η Αγία» στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος» στον Μύλο του Παππά. Η παράσταση σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Αναστασίας Ρεβή θα δοθεί την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση:

…Η Λουκρητία Βοργία μόλις έχει πεθάνει και φτάνει στην αίθουσα αναμονής. Μάλλον όχι στον Παράδεισο, αλλά σε έναν αδιευκρίνιστο χώρο ανάμεσα στη ζωή και στη μετά θάνατον ύπαρξη. Η Λουκρητία στέκεται πίσω από μια κλειστή πόρτα περιμένοντας, καλώντας τον Θεό να την υποδεχτεί στο Βασίλειό του.

Η σιωπή την οδηγεί σε μια σειρά απολογιών, διηγείται την ιστορία της ζωής της, με τις όμορφες στιγμές, αλλά και τα σκοτεινά βιώματά της. Μας αποκαλύπτει πώς τα αθώα παιδικά της χρόνια αναταράχτηκαν από τους γάμους της, σε νεαρή ηλικία, οι οποίοι εξυπηρετούσαν τα πολιτικά συμφέροντα του πατέρα της, Πάπα Αλεξάνδρου ΣΤ’, πώς υπέφερε από τις σεξουαλικές εμμονές των συζύγων και εραστών, την εμπλοκή της στα όργια του Βατικανό και στις δολοφονίες, όχι μόνο ως μάρτυρας αλλά και ως πιόνι σε ένα παιχνίδι εξουσίας.

Καθώς η Λουκρητία θυμάται τα γεγονότα της ζωής της, μπορεί επιτέλους να σχηματίσει την ερώτηση που τόση ώρα προσπαθεί να αρθρώσει – «Πού πηγαίνουν οι Ανένταχτοι...»; Και ο Θεός, με τον δικό του τρόπο, της δίνει την απάντηση... Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά. Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα Πένυ Φυλακτάκη, καθώς και την ηθοποιό Αναστασία Ρεβή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass