Η Λάρισα τιμά το Πολυτεχνείο

ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2019 15:30

Ο Δήμος Λαρισαίων τιμώντας τον μεγάλο ξεσηκωμό των φοιτητών και της νεολαίας μας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 παρουσιάζει στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ ένα ιδιαίτερο μουσικό αφιέρωμα που ίσως όμοιό του δεν έχει παρουσιαστεί σε καμία περιφερειακή πόλη και όχι μόνο.

Θα ακουστούν τραγούδια που σφράγισαν τον αντιδικτατορικό αγώνα των φοιτητών και αποτέλεσαν ταυτόχρονα εστία αντίστασης στην ηχορύπανση που προωθούσε η Χούντα.

Το αφιέρωμα θα αρχίσει με τα τραγούδια «Στον άγνωστο ποιητή» σε μουσική και ποίηση Μίκη Θεοδωράκη και «Κατάσταση Πολιορκίας» σε μουσική του Μίκη και ποίηση της «Μαρίνας».

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τραγούδια από τους κύκλους «Ήλιος και Χρόνος», «Τα τραγούδια του Αντρέα» σε μουσική και ποίηση Μίκη Θεοδωράκη.

Από ένα αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Θα ακουστούν τα πιο εμβληματικά τραγούδια αυτής της περιόδου από τους κύκλους «Θητεία» σε ποίηση Μάνου Ελευθερίου, «Χρονικό» σε ποίηση Κ. Χ. Μύρη και «Ήλιος ο Πρώτος» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη.

Στο αφιέρωμα συμμετέχει ορχήστρα με εξαιρετικούς μουσικούς που είναι οι: Πιάνο: Νίκος Έξαρχος. Κιθάρα: Σπύρος Καβαλλιεράτος. Μπουζούκι: Βαγγέλης Τσαπλές. Φλάουτο: Πέτρος Παππάς. Τσέλο: Νίκος Νικολαΐδης. Κρουστά: Γιάννης Μακρυγιάννης. Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Σπύρος Καβαλλιεράτος, ενώ ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Μαριάννα Ζάχου με την εκπληκτική φωνή τους φτάνουν στον πυρήνα των τραγουδιών και τα ερμηνεύουν συγκλονιστικά. Την όλη καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση του προγράμματος έχει ο φιλόλογος Χρήστος Αλμυρούλης. Το αφιέρωμα θα κλείσει με μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Γιάννης Λεκάκης στη λύρα και ο Γιώργος Σταυρουλάκης στο τραγούδι από τον Σύλλογο Κρητών Λάρισας «Ο Ψηλορείτης», ένα σωματείο με έντονη παρουσία στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα της πόλης, θα ερμηνεύσουν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», ένα παλιό ριζίτικο τραγούδι που αποτέλεσε τον εθνικό ύμνο των φοιτητών και της νεολαίας στον αγώνα για την πτώση της εφτάχρονης Δικτατορίας.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass