Θερμό χειροκρότημα για την «Πολύμνια»

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ «ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ»

Δημοσίευση: 27 Νοε 2019 15:14

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το περασμένο Σαββατοκύριακο την παράσταση της θεατρικής ομάδας «Πολύμνια» της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ). Η ομάδα παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου» της Άννας Ετιαρίδου σε σκηνοθεσία Βασίλη Καρμίρη.

Αυτή ήταν η πρώτη θεατρική προσπάθεια της ερασιτεχνικής ομάδας που λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ). Η «Πολύμνια» κατάφερε μέσα από το εξαιρετικό έργο της Άννας Ετιαρίδου, τη σκηνοθετική ματιά του σκηνοθέτη Βασίλη Καρμίρη και τη συλλογική δουλειά όλων των μελών της ομάδας να συγκινήσει και να προβληματίσει εκατοντάδες ανθρώπους που παρακολούθησαν την παράσταση.

Οι θεατές είδαν μέσα από το έργο τους εαυτούς τους γιατί, παρόλο που το έργο αναφέρεται στη μεταπολεμική Ελλάδα, οι ήρωες θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

Οι έξι εργάτριες αντιπροσωπεύουν την εργατική τάξη συνολικά και το αφεντικό την κάθε λογής εξουσία, η οποία θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να διατηρήσει τη θέση, την ισχύ και την κυριαρχία της. Άλλοτε με χειραγώγηση, άλλοτε σπέρνοντας τη διχόνοια, άλλοτε με απειλές και άλλοτε με ωμή βία, προσπαθεί να κρατήσει τις εργάτριες υποταγμένες και πειθήνιες.

Τα σύμβολα του έργου παραπέμπουν στο σήμερα. Η φάμπρικα είναι η σύγχρονη κοινωνία, που κρατάει εγκλωβισμένους τους ανθρώπους σε άθλιες εργασιακές συνθήκες καλλιεργώντας τους συνεχώς την ιδέα ότι πρέπει να είναι ευγνώμονες και να μη ζητούν παραπάνω γιατί θα χάσουν κι αυτά που έχουν. Ταυτόχρονα όμως τους δημιουργεί και την ψευδαίσθηση ότι είναι "ελεύθεροι". Όμως όπως σε όλες τις εκμεταλλευτικές κοινωνίες αυτή η ελευθερία είναι επίπλαστη και ο άνθρωπος παλεύει καθημερινά σε μια αόρατη φυλακή.

Η θεατρική ομάδα συνεχίζει το ταξίδι που άρχισε πριν έναν χρόνο και καλεί και άλλους ανθρώπους να συμμετέχουν σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια της θεατρικής ομάδας «Πολύμνια» και της Ένωσης Γυναικών Λάρισας. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6974-305.655, mail:egloge75@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1