«Το μήνυμα στο μενταγιόν»… διαβάστηκε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ» ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2019 16:00

Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο «Θέατρο Τεχνών» το νέο βιβλίο της Κατερίνας Χατζημαρκάκη με τίτλο «Το μήνυμα στο μενταγιόν».

«Το μήνυμα στο μενταγιόν» που είναι το τρίτο θεατρικό έργο της συγγραφέα και ηθοποιού παρουσιάστηκε με έναν… διαφορετικό τρόπο, παρουσία πολλών Λαρισαίων που γέμισαν το θέατρο. Οι δύο ομιλητές, ο δημοσιογράφος – εκπαιδευτικός Αλέξης Καλέσης και η θεατρολόγος –εκπαιδευτικός Θεάτρου Βίλλη Κίτσιου, δεν κατέστη εφικτό να μεταβούν στον χώρο του θεάτρου κι έτσι χρησιμοποιήθηκε η χρονομηχανή που περιγράφει στο βιβλίο της η κ. Χατζημαρκάκη με τους δύο ομιλητές να… τηλεμεταφέρονται στη σκηνή του Θεάτρου Τεχνών. Μετά την… τηλεμεταφορά του ο κ. Καλέσης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «Βασικό θέμα του έργου είναι ο χρόνος και το χάσμα που προκαλεί το πέρασμά του μεταξύ ανθρώπων και μεταξύ πολιτισμών. Το βασικό μοτίβο που επιλέγεται για να εκφραστούν αυτές οι μεταπτώσεις του χρόνου είναι η χρονομηχανή.

Πρόκειται για ένα μοτίβο που απαντά κανείς αρκετά συχνά στο θέατρο και τη λογοτεχνία. Μια τεχνική που χρησιμοποιούν οι συγγραφείς. Βάζουν δηλαδή ανθρώπους σε μια υποτιθέμενη χρονομηχανή, τους μεταφέρουν σε άλλες εποχές και ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. …Η πρωτοτυπία της συγγραφέα, λοιπόν, έγκειται στο γεγονός ότι μέσω της δικής της χρονομηχανής δεν ταξιδεύει τον ήρωά της σε μια άλλη εποχή, αλλά φέρνει στον παρόντα χρόνο ανθρώπους άλλων εποχών που, ως διά μαγείας «πέφτουν» στη σκηνή». Από την πλευρά της η κ. Κίτσιου σημείωσε ότι «Με συγγραφική ωριμότητα η Κατερίνα Χατζημαρκάκη δεν ατενίζει απλώς τις χρονικές περιόδους που μας παρουσιάζει, αλλά τις ενώνει. Τις ενώνει μέσα από καλά φυλαγμένες πικρές αλήθειες, που συνειδητοποιούν οι ήρωες καθώς επικοινωνούν μα και καθώς ενώνουν τις χρονικές ψηφίδες τις οποίες εκπροσωπούν». Ο Θοδωρής Κανάκης διάβασε θεατρικό αναλόγιο, ενώ ο Γιάννης Λεκάκης έντυσε τη βραδιά με κρητική μουσική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass