Η Λάρισα δημιουργεί μια νέα πολιτισμική ταυτότητα

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΟΥΣΙΚΟΤΡΟΠΟ» ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 20:00

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου θα ανοίξει τις πύλες του για 4η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικότροπο Λάρισας. Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ ανακοινώθηκε χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Χρήστος Λενούτσος και ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου.

«Το Μουσικότροπο δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ. Είναι αυτό που λέει και το όνομά του: ένας διαφορετικός τρόπος να προσεγγίσει ο καθένας αυτή τη μαγική τέχνη, και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο» τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Π. Σάπκας. Όπως ανέφερε, για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, τέσσερα Σαββατοκύριακα, από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, θα φιλοξενηθούν σπουδαίοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μυήσουν παιδιά και ενήλικες στα μυστικά της Τέχνης τους, μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις.

«Μεταξύ αυτών που θα απολαύσουμε στο φετινό Μουσικότροπο και καταδεικνύουν τη διαφορετικότητά του: η καθιερωμένη συναυλία “Μεγάλοι Λαρισαίοι Καλλιτέχνες”, στην οποία θα παρουσιαστεί διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων που θα διευθύνει η Λαρισαία μαέστρος Πάττυ Κοντογιάννη και στο οποίο συμμετέχει η Λαρισαία Ήβη Παπαθανασίου και θα συμπράξουν με μουσικούς της Λάρισας, ένα βέλγικο σύνολο βιρτουόζων, η Έλλη Πασπαλά, με τον David Lynch στο σαξόφωνο και τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, εργαστήρι που απευθύνεται σε εφήβους και νέους ενήλικες με αναπηρία, εργαστήρι παραδοσιακού αφρικανικού χορού με συνοδεία κρουστών, παραστάσεις για παιδιά και άλλα που θα σας τα αναφέρει ο κ. Λενούτσος. Πιστεύω ότι και φέτος οι Λαρισαίοι θα αγκαλιάσουν αυτή την απολαυστική αλλά και σημαντική -επειδή μας ανοίγει ορίζοντες- διοργάνωση» κατέληξε.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Χρήστος Λενούτσος υπογράμμισε ότι με το «Μουσικότροπο» η Λάρισα δημιουργεί μια νέα πολιτισμική ταυτότητα και αναφέρθηκε στον προσεκτικό σχεδιασμό του προγράμματος που απευθύνεται τόσο σε μικρούς και μεγάλους με συναυλίες και εργαστήρια. «Μουσική για άτομα με αναπηρίες, μουσική για τα παιδιά, για τους εκπαιδευτικούς, μουσική για όλους μέσα από συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια, παιδικά προγράμματα και εκθέσεις. Ειδικοί επιστήμονες και κορυφαίοι καλλιτέχνες έχουν προσκληθεί για να παρουσιάσουν με τον πιο όμορφο τρόπο τη δύναμη της μουσικής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου σημείωσε ότι στα 3 χρόνια παρουσίας του, το φεστιβάλ δεν παρουσιάζει απλά εκδηλώσεις πρωτοτυπίας αλλά και ποιότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του ΔΩΛ στον θεσμό και κατέληξε τονίζοντας ότι το «Μουσικότροπο» υπογραμμίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Λάρισας στα πολιτιστικά δρώμενα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το φεστιβάλ ξεκινά την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και περιλαμβάνει εργαστήριο με προβολή ταινιών μικρού μήκους-ντοκιμαντέρ από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι στον Μύλο του Παππά, μουσικό εργαστήρι για εφήβους και νέους ενήλικες με αναπηρία από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στον Μύλο του Παππά και την κεντρική εκδήλωση το βράδυ στις 8.30 στο Δημοτικό Ωδείο με τίτλο «Μεγάλοι Λαρισαίοι Καλλιτέχνες: Η Λάρισα στον κόσμο».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass