Καθήλωσε η «Ιεροτελεστία της Ανοιξης»

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΙΝΣΚΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΩΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΟΥΣΙΚΟΤΡΟΠΟ»

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2020 15:45

Μία καθηλωτική συναυλία από έξι εξαιρετικούς βιρτουόζους και έναν μαέστρο απόλαυσε χθες το βράδυ το φιλόμουσο λαρισαϊκό κοινό στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τίτλο «4 πιάνα- 4 πιανίστες, 2 κρουστά- 2 κρουστοί, 1 μαέστρος».

Στη συναυλία που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» και εντασσόταν στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 90χρονα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, το πιανιστικό τρίο Mellanium που αποτελούν οι Peggy Jordens, Connie van den Bergh, Carla Van Effeltaire, μαζί με τον Αλέξανδρο Σαρακενίδη και τον Tom van den Eynde (που διηύθυνε το σύνολο) συνέπραξαν με τους κρουστούς Joris Thys και Νik Goovaerts παρουσιάζοντας με εξαιρετικό τρόπο, την εμβληματική «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Ίγκορ Στραβίνσκι. Το έργο που σημάδεψε τη συνθετική πορεία του 20ού αιώνα παρουσιάστηκε στην απαιτητική διασκευή για 4 πιάνα και κρουστά όργανα του Βέλγου συνθέτη Andre de Groote με υπερβατική δεξιοτεχνία και απόλυτο συγχρονισμό κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν επίσης έργα σημαντικών σύγχρονων συνθετών όπως Leonard Bernstein, Graham Fitkin και Νebosja Zivcovic.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1