Ιππόκαμπος: Το νέο στέκι των κόμικς στη Λάρισα

ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΜΕΛΑΝΔΡΟ ΓΚΑΝΑ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2020 16:02

Η φαντασία και τα όνειρα δεν μπαίνουν σε καραντίνα λέει ο δημιουργός, συλλέκτης κόμικς και καλλιτεχνικός διευθυντής του LAComics Festival Μέλανδρος Γκανάς ο οποίος εκμεταλλεύεται τις ημέρες της απομόνωσης δημιουργικά, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα ακόμη εικονογραφημένο εγχείρημα.

Πρόκειται για το project «Ιππόκαμπος», ένα νέο – και το μοναδικό πλέον- κομιξάδικο που σύντομα θα ανοίξει στη Λάρισα, στο οποίο οι λάτρεις της 9ης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να βρουν παλιές και νέες εκδόσεις, να παρουσιάσουν τη δουλειά, να ανταλλάξουν ιδέες και να μοιραστούν την αγάπη τους για τα κόμικς, την εικονογράφηση και τις γραφικές τέχνες.

«Από μικρό παιδί ήθελα να ανοίξω κομιξάδικο σημειώνει στην «Ε», μια ιδέα που ωρίμασε στο μυαλό μου τα τελευταία 5 χρόνια και πλέον μπορεί να γίνει πραγματικότητα, δημιουργώντας ένα σημείο αναφοράς για συλλέκτες και δημιουργούς και παράλληλα έναν ακόμη χώρο προώθησης των Εκδόσεων του Κάμπου, του Συλλόγου ΕΤούΚου και του LAComics Festival, σε μόνιμη βάση. Οι «Εκδόσεις του Κάμπου» είναι ένα προσωπικό project με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων φίλων-δημιουργών, που κρατάει σχεδόν μία δεκαετία τώρα και μετράει πάνω από 100 εκδόσεις και δεκάδες πόστερς / στίκερς / μεταξοτυπίες κ.λπ. Ενώ, ο Σύλλογος «ΕΤουΚου» είναι η συσπείρωση μιας ομάδας ανθρώπων που είμαστε πολλά χρόνια συνοδοιπόροι, βλέπουν αυτό που βλέπω, ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και με βοήθησαν να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Με τον Σύλλογο θέλουμε να διαχύσουμε ό,τι ξέρουμε, να διεκδικήσουμε πράγματα, να σπείρουμε στην επόμενη γενιά, να της μάθουμε να αγαπάει και να πορεύεται με την τέχνη καθημερινά.

Ο «Ιππόκαμπος» λοιπόν, εκτός από κομιξάδικο θα είναι και παλαιοκομιξοπωλείο, εκθεσιακός χώρος, θα φιλοξενεί εκδηλώσεις, μαθήματα σκίτσου και κάθε άλλη δράση που σχετίζεται με τα κόμικς. Όσο για το όνομα επέλεξα τον Ιππόκαμπο γιατί κάθε τι που έκανα πάντα ξεκινούσε από τη μεγαλύτερη μου αγάπη που είναι οι «Εκδόσεις του Κάμπου». Όλα λοιπόν περιστρέφονται γύρω και υπό του κάμπου. Έτσι και τώρα προέκυψε ένα άλογο μέσα στον κάμπο, ενώ ενδιαφέρον έχει και η σύνδεση με την ομώνυμη περιοχή του εγκεφάλου αλλά και με το αλογάκι της θάλασσας».

«Είμαστε κλειδωμένοι μέσα, αλλά το μυαλό μας είναι ελεύθερο και ταξιδεύει. Άρα το να είμαστε δημιουργικοί, είναι ένα από αυτά που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε πιο παραγωγικοί ώστε να χαλαρώνουμε λίγο. Προσωπικά αυτή την περίοδο ανοίγω κούτες και ανατρέχω στη συλλογή των κόμικς που έχω δημιουργήσει εδώ και 30 χρόνια. Ξαναβρίσκω αγαπημένες εκδόσεις και φυσικά όλο αυτό λειτουργεί και σαν προεργασία για τον «Ιππόκαμπο». Τα κόμικς είναι μία γλώσσα που αγάπησα από μικρός. Η Λάρισα είχε κομιξάδικο και παλαιότερα, μάλιστα είχε όταν υπήρχαν μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς έκλεισε, πιστεύω όμως πως πλέον οι συνθήκες είναι διαφορετικές και υπάρχει τόσο το κοινό, όσο και το υλικό για να το υποστηρίξουν. Η Λάρισα και η Θεσσαλία έχουν πολλούς και καλούς δημιουργούς», σημειώνει ο Μέλανδρος Γκανάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass