Σαββατόβραδο με… Καραγκιόζη στην Τερψιθέα

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2015 18:04

 

Το ανήσυχο πνεύμα και η μεγάλη αγάπη για το χωριό που ζει, την Τερψιθέα, οδήγησαν τον 11χρονο καραγκιοζοπαίκτη Κωσταντίνο Καραπόκη να θελήσει να ξαναπροσφέρει την ψυχαγωγία με τον τρόπο που ξέρει. Παρουσιάζοντας τον φίλο του τον Καραγκιόζη σε νέες περιπέτειες.

Με αφορμή τις πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις 3-5 Σεπτεμβρίου που θα γίνουν στη Τερψιθέα θα παρουσιάσει το Σάββατο το βράδυ στις 8.30 στην Πλατεία (εκεί όπου βρίσκεται το συντριβάνι) με την ενδιαφέρουσα παράσταση ο Καραγκιόζης Γραμματικός.

Ο Πασάς ψάχνει ένα γραμματέα για να εξυπηρετεί το κοινό που θα μαζεύεται καθημερινά στο σαράι. Ο Καραγκιόζης επικαλούμενος τη μόρφωση και τις ανώτερες σπουδές του θα αναλάβει τη θέση.

Με την υποκριτική του αφέλεια καυτηριάζει την κοινωνική ανισότητα. Με τη δυνατή λαϊκή ψυχή του αντιστέκεται στις ανθρώπινες αδικίες. Είναι ο απλός άνθρωπος που οπλίζεται με εγκρτέρηση ενάντια στην κακοτυχία και σοφίζεται πανούργες λύσεις για να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα.

Άλλωστε ο αυτοσαρκασμός της πραγματικότητας και η ειρωνική ματιά στις αντιξοότητες της ζωής είναι το θέατρο σκιών. Μέσα από το οποίο εντέλει ξεπροβάλλει η καθημερινή ελληνική σοφία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1