«Γιόρτασαν» την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού με... κινητοποιήσεις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ-SUPPORT ART WORKERS ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΧΘΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2020 11:01
Από την κατάθεση των πλακάτ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Από την κατάθεση των πλακάτ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με... φόντο την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού συνέχισαν χθες δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες στη Λάρισα-Support Art Workers συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και σε μια ανθρώπινη αλυσίδα και κρατώντας πλακάτ περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας και κατέληξαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Εκεί κατέθεσαν τα πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν μερικά από τα αιτήματα των εργαζομένων στον πολιτισμό.

Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας ανέφεραν στην «Ε» ότι «Ζητάμε ένα μακρόπνοο και εμπνευσμένο πλάνο με διάρκεια, που να μεριμνά για όλους τους εργαζόμενους στον πολιτισμό και ειδικά για όσους ακόμα δεν εντάσσονται στην αποζημίωση του ειδικού σκοπού, ανεξαρτήτως είδους σύμβασης και είδους καλλιτεχνικού ενσήμου, ως αναλυτικά εκτίθεται στα αιτήματά μας», ενώ τόνισαν ότι «Δεν θέλουμε κανένα κόμμα να μας καπελώνει».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών ν. Λάρισας πραγματοποίησε κινητοποίηση στην πλατεία Ταχυδρομείου, ενώ κρατώντας πλακάτ περπάτησαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατέληξαν στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου, όπου τραγούδησαν και συνομίλησαν με μέλη της ΕΙΝΚΥΛ.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε χθες στην Τρίγωνη πλατεία η πρωτοβουλία της Πανθεσσαλικής Ένωσης Επαγγελματιών Μουσικών Κέντρων Διασκέδασης να βοηθήσουν συναδέλφους τους από τον χώρο της τέχνης που δοκιμάζονται από τα απότοκα της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης, με τους Λαρισαίους να βροντοφωνάζουν για άλλη μια φορά «παρών».      

Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass