Οι θερινοί κινηματογράφοι σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα...

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2020 11:20
Φωτογραφία του 1930. Απεικονίζεται η Εξωραϊστική Λέσχη  – πρώην Μέγαρο Σαραφόπουλου, όπου σήμερα «στεγάζεται»  το θερινό σινεμά του Βόλου και στο βάθος το χιονισμένο Πήλιο Φωτογραφία του 1930. Απεικονίζεται η Εξωραϊστική Λέσχη – πρώην Μέγαρο Σαραφόπουλου, όπου σήμερα «στεγάζεται» το θερινό σινεμά του Βόλου και στο βάθος το χιονισμένο Πήλιο

Στον Βόλο, όπου κάποτε λειτουργούσαν πάνω από 25 θερινοί κινηματογράφοι, σήμερα έχει απομείνει εν λειτουργία ένας και μοναδικός, η διάσημη «Εξωραϊστική», που πρωτολειτούργησε το 1930 και είναι δημιούργημα της Λέσχης Βόλου και της τότε αστικής κοινωνίας της πόλης.
Σήμερα η «Εξωραϊστική» αποτελεί το αγαπημένο στέκι των Βολιωτών για να απολαύσουν τα φιλμ που προβάλλονται.


Να σημειωθεί ότι η «Εξωραϊστική» βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου με θέα την παραλία, γεμάτη δέντρα και «πλημμυρισμένη» με πανύψηλα γιασεμιά, ενώ περιτριγυρίζεται από πολυκατοικίες και το περίφημο κτίριο-σημείο αναφοράς της «Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου».

ΤΡΙΚΑΛΑ
Σε ένα μοναδικό, όμορφο περιβάλλον, ιδανική όαση δροσιάς για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, θα λειτουργήσει και φέτος ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος στον Μύλο Ματσόπουλου, στην πόλη των Τρικάλων. Ο δημοτικός κινηματογράφος λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση του κοινού από το 2003. Σε συνδυασμό με τον Μύλο, το αγιόκλημα και το γιασεμί, που κυριαρχούν στον χώρο, η ξύλινη πέργκολα που κατασκευάστηκε εκ νέου και το αναψυκτήριο, συνθέτουν ένα ξεχωριστό σκηνικό.
Ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος των Τρικάλων είναι ψηφιακός. Με το εξαιρετικά φθηνό εισιτήριο των 5 και 4 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και πολύτεκνους.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Με την «ανατολή» του αιώνα αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της Καρδίτσας η δημιουργία θερινού σινεμά. Οι υποψήφιες περιοχές ήταν πολλές, τελικά επιλέχθηκε η περιοχή των Καμινάδων στην άκρη της πόλης. Ο θερινός άρχισε να λειτουργεί σαν συνέχεια του χειμερινού κινηματογράφου, ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι οι καλύτερες που μπορεί να υπάρχουν, τόσο από άποψη περιβάλλοντος όσο και τεχνολογίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass